CNC: Blesk Zprávy startuje nové volební studio

úterý, 05. září 2017, 12:38 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Přímo v budově mediálního domu Czech News Center vyrostlo koncem prázdnin volební studio. Zpravodajská redakce Blesk Zprávy odsud bude od 6. září každou středu živě vysílat předvolební debaty. Seriál speciálů skončí 21. října volebním studiem s výsledky voleb a komentáři.

„Pro naše zpravodajství je to klíčový projekt sezony, ke kterému přistupujeme se stejnou vážností, s jakou voliči a politici vnímají letošní volby do Sněmovny. Voliči si podle našich debat mohou udělat obrázek o silných a slabých stránkách lídrů politických stran. Tyto debaty jim zároveň pomohou při rozhodování o tom, které politické straně nakonec v říjnu svěří svůj volební hlas,“ říká šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Dekorace volebního studia vyrostla v v konferenčním sále v nejvyšším patře CNC v pražských Holešovicích a zabírá plochu 56 m², stěna je vysoká 4,5 metru. Kromě šesti designových stolků pro kandidáty politických stran připravila redakce ještě jedno místo pro experty, kteří budou do jednotlivých tematických bloků vstupovat se svým komentářem. Moderátoři mají zároveň k dispozici obrazovku, kde budou prezentovat výsledky volebních průzkumů a anket, které pro Blesk Zprávy dodala na klíč agentura Phoenix Research.

Celé scéně dominuje letopočet 2017. „Se vzhledem studia pomáhal architekt Martin Šimek. Chtěli jsme dekoraci, která bude světlá a nebude obsahovat moc rušivých prvků, aby co nejvíce vynikli hosté, okolo kterých se obsah debat hlavně točí,“ říká vedoucí Blesk Zpráv David Vaníček.

Debaty budou moderovat političtí redaktoři a editoři Blesk Zpráv Klára Brunclíková, Zuzana Štíchová, Jakub Veinlich a závěrečnou superdebatu s lídry ještě David Vaníček.

Hosty vybírá Blesk podle volebního potenciálu, který přímo pro debaty vypracovává Phoenix Research, a to ve

třech vlnách, redakce pak zve aktuálních TOP 6 zástupců stran s nejvyšší šancí vstupu do Sněmovny.

Moderátoři debat, foto: CNC, Greta Blumajerová
Moderátoři debat, foto: CNC, Greta Blumajerová
Jakub Veintlich, foto: CNC, Greta Blumajerová
Jakub Veinlich, foto: CNC, Greta Blumajerová
David Vaníček, foto: CNC, Greta Blumajerová
David Vaníček, foto: CNC, Greta Blumajerová
Klára Bunclíková, foto: CNC, Greta Blumajerová
Klára Brunclíková, foto: CNC, Greta Blumajerová
Zuzana Štíchová, foto: CNC
Zuzana Štíchová, foto: CNC, Greta Blumajerová

-mav-