Filip Horký a Tomáš Svoboda jdou do Seznamu

čtvrtek, 21. září 2017, 14:21 Aktuality, Lidé MediaGuru

Reportér a moderátor Filip Horký a kameraman Tomáš Svoboda přecházejí od října z DVTV do redakce Seznam Zprávy. Mají se  soustředit na pokrývání krizových událostí.

Filipa Horkého, držitele Novinářské křepelky, řadí magazín Forbes do žebříčku mladých nadějí „30 pod 30“. S kameramanem Tomášem Svobodou budou pro Seznam Zprávy natáčet globální krize či nejsledovanější světové a domácí události, ale také velká politická témata v Česku i v EU.

Filip Horký, foto: Seznam.cz
Filip Horký, foto: Seznam.cz

„Dáváme Filipovi a Tomášovi prostor, aby jako novináři rozvíjeli to, v čem jsou nejlepší a co je nejvíc baví – tedy autorsky silné, autentické a akční reportáže z míst, kde se něco děje,“ říká Jakub Unger, šéfredaktor zpravodajství Seznamu.

„Je to obrovská výzva a krok blíž vysněnému typu novinařiny,“ uvedl Filip Horký. „Ani na vteřinu nepochybuji, že to zvládneme, i díky možnostem, které v Česku může nabídnout jen tak silné zázemí, jaké má právě Seznam.cz.“

Do redakce Seznam Zprávy nedávno z DVTV přišel rovněž Filip Vích, který je ve zpravodajství editor vysílání a social media editor a bude s nimi na jejich tvorbě spolupracovat.

-mav-