Kaprain koupil Rio Media, spojí ji s Nej.cz

pátek, 22. září 2017, 07:00 Aktuality, TV MediaGuru

Třetí největší kabelovou firmu Rio Media koupila od fondu Argus Capital investiční skupina Kaprain, která již vlastní kabelovou síť Nej.cz. Zdvojnásobí tak počet zákazníků na více než 200.000. Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřad. Cena nebyla zveřejněna.

"Budoucím spojením Nej.cz a Rio Media vznikne na trhu druhý největší poskytovatel služeb kabelové televize a jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů služeb přístupu k internetu. Obsloužíme více než 200.000 domácností," uvedl majitel skupiny Kaprain Karel Pražák. Kaprain podle něj zvažuje další příležitosti na trhu.

TV

Zákazníci by měli postupně začít dostávat mix z nabídek obou firem, a to jak ve službách kabelové televize, tak poskytování internetu. Jedničkou na kabelovém trhu zůstává UPC s 800.000 zákazníky, kteří využívají v ČR a na Slovensku více než 1,5 milionu služeb.

Rio Media založil fond Argus Capital v roce 2008 s cílem postupně konsolidovat fragmentovaný trh poskytovatelů internetových služeb v České republice a vytvořit tak pro jejího dalšího majitele ideální platformu pro vstup na tento rostoucí trh.

Kaprain založil Karel Pražák v roce 2013. Od začátku se soustředí na průmysl, nemovitosti a finance. Zapojení skupiny je různé, od přímých akvizic až po role nezávislých poradců. V průmyslové oblasti patří firmě podíly ve společnostech, případně financované projekty, jako jsou Nej.cz, AVE CZ odpadové hospodářství, Prague The Style Outlets a nově i RIO Media. Nemovitostní část skupiny tvoří zejména výstavba na pozemcích u pražské O2 areny, rekonstrukce budovy v Pařížské ulici a projekt Vítězné náměstí. Ve finanční oblasti se skupina zabývá profesionálním odkupem, správou a vymáháním korporátních a retailových pohledávek.