KKCG: Nejřemeslníci.cz se rozšiřuje, vzniká NejZóna

úterý, 12. září 2017, 16:53 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Portál Nejřemeslníci.cz, využívaný pro vyhledávání řemeslníků, se rozšiřuje do dalších oblastí. Nejnověji přibývají marketingové a tiskařské služby, v plánu jsou ale i další odvětví, řekl v úterý novinářům Miloš Lenoch, zakladatel společnosti. S tím souvisí i vytvoření nové služby NejZóna.

V dalších týdnech a měsících mají následovat odvětví počítačů, financí, dopravy, vzdělávání, auto-moto nebo práva. "Cílem je mít tržiště jednoduché na použití. Tak aby poptání služby online bylo stejně jednoduché jako nakoupit na e-shopu," přiblížil záměr Lenoch.

Miloš Lenoch
Miloš Lenoch, foto: KKCG

Portál Nejřemeslníci.cz se podle vedení společnosti stal za osm let existence jedničkou ve svém oboru řemeslných a stavebních poptávek. Aktuálně disponuje 30 600 zaregistrovanými firmami a téměř 59 tisíci referencemi od zákazníků. Řemeslných a stavebních poptávek zpracoval za posledních 12 měsíců 74 tisíc v hodnotě téměř 4 mld. Kč. Tím podle odhadů firmy překonal i portály AAApoptávka.cz a e-Poptávka.cz.

Princip služby funguje na tom, že každý uživatel, který potřebuje řemeslnou nebo stavební službu, zadá svůj požadavek do systému na portálu a do dvou dnů obdrží bezplatně nabídky. Při výběru se může řídit zákaznickými referencemi. Právě reference hrají ve vyhledávání firem důležitou roli. Obchodní model je postaven na tom, že firmy, které služby zákazníkům dodávají, platí provizi zprostředkovateli až v případě zrealizované zakázky.

Hlavním investorem služeb Nejřemeslníci.cz a NejZóna.cz je fond Springtide Venture, který se zaměřuje na podporu společností s globálními ambicemi, jejichž produkty a služby jsou založeny na informačních technologiích. Springtide Ventures je součástí skupiny KKCG. Soustředí se zejména na oblasti střední Evropy a Izraele, má v plánu proinvestovat až 50 mil. euro. V současnosti má v portfoliu sedm firem z toho pět českých. Do konce letošního roku by podle technického ředitele Karla Tuška chtěl zrealizovat ještě 2-3 investice.

Karel Tušek, foto: KKCG
Karel Tušek, foto: KKCG

-mav-