Liftago chce s investorem expandovat do zahraničí

čtvrtek, 21. září 2017, 06:29 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Česká firma Liftago, zabývající se zprostředkováním taxislužby, plánuje expanzi do zahraničí. Umožnit ji má mimo jiné investice společnosti Incomming Ventures Michala Mičky ve výši několika desítek milionů korun. Nový investor si tím v Liftagu zajistil větší než desetiprocentní podíl. Uvedl to spoluzakladatel Liftaga Ondřej Krátký.

liftago

Liftago v současnosti spojuje zákazníky a profesionální šoféry taxi v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. Mobilní aplikaci má staženo na půl milionu zákazníků. Podle Krátkého zatím není možné říct, které země společnost pro svoje zahraniční aktivity vybere, rozhlíží se jak ve středoevropském prostoru, tak i ve vybraných zemích západní Evropy.

Kromě zahraniční expanze plánuje společnost rozšíření působení i v rámci České republiky, více se chce rovněž zaměřit na firemní klientelu. V současnosti v Česku obsluhuje přes 500 firem, uvedl Mička. "Naším cílem je pokrýt největší města v ČR a vytvořit národní platformu taxi, která svou poptávkou pomůže dalším službám v oblasti přepravy a propojení s největšími dopravci," dodal.

-čtk-