Palírna U Zeleného stromu vstupuje do Distillery Kleiner

čtvrtek, 07. září 2017, 14:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Palírna U Zeleného stromu (dříve Granette & Starorežná) vstoupila investičně do rodinné firmy Distillery Kleiner. Od „čistě kapitálového partnerství“ si výrobce Staré myslivecké či Hanácké vodky, slibuje především přístup do prémiové gastronomie.

palirnauzelenehostromukleiner

„Spolupráce společnosti Kleiner a Palírna U Zeleného stromu je na principu synergie pro obě strany. My sledujeme posílení v segmentu gastronomie, včetně top gastronomie, posílení portfolia v segmentu destilátů a zvýšení exportu. Distillery Kleiner naopak získá ,volné ruce‘ a bude se soustředit výhradně na otázky související s produkcí,“ popisuje na dotaz MediaGuru.cz generální ředitel Palírny U Zeleného stromu Pavel Kadlec s tím, že jeho firma převezme veškeré administrativní a logistické záležitosti. Rovněž rodinné firmě pomůže se vstupem na exportní trhy.

Distillery Kleiner se soustředí na výrobu ovocných destilátů. Její  výrobky jsou zařazeny do nabídky luxusních podniků, mezi nimi i v michelinských restauracích Alcron či La Degustation Bohême Bourgeoise.

Důvodem ke spojení je podle Kadlece i skutečnost, že obě dvě firmy jsou české. „Jsme největší český výrobce lihovin a českost a původnost je pro nás jedna z hlavních hodnot,“ dodává.

Marketingové záležitosti budou obě dvě firmy realizovat společně. „Jedná se spíše o B2B aktivity, které staví na velmi osobních vztazích. Pan Kleiner symbolizuje značku a nadále bude,“ upřesňuje Pavel Kadlec.

-stk-