Seznam.cz požádal o licence pro svůj televizní kanál

úterý, 19. září 2017, 14:50 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Internetová firma Seznam.cz požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licencí pro vysílání svého chystaného televizního kanálu. Na setkání s novináři to uvedl místopředseda představenstva Pavel Zima. Klasický televizní kanál by se měl šířit prostřednictvím pozemních vysílačů, satelitů i kabelové televize, vyplývá z informací na webu RRTV. Placený má být z reklamních příjmů.

Seznam si nedávno zaregistroval novou společnost Seznam.cz TV, která o licence u RRTV v pátek požádala. Kanál se k divákům dostane i prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV, která kombinuje TV vysílání s širokopásmovým internetem.

seznamcz-tv

Seznam.cz loni na podzim vybudoval televizní studio a založil vlastní zpravodajskou redakci pro natáčení zpráv, reportáží a publicistiky. Obsazení redakce postupně rozšiřuje. Podle informací ČTK například nedávno hledal redaktory i kameramany do některých krajských měst a šéfem projektu TV kanálu se stal šéfredaktor Seznam Zpráv Jakub Unger.

Firma nyní umísťuje videa v rámci služby Stream.cz nebo Seznam Zprávy. Uživatelé si vybírají jednotlivé příspěvky, které si pak kliknutím pustí. Nově by mělo jít o klasický televizní kanál s programem složeným z pořadů z dílny Seznamu. Důraz má být kladen na zpravodajství a publicistiku.

-čtk-