Cinema City otevírá první megaplex v Česku

úterý, 10. října 2017, 11:00 Outdoor MediaGuru

Cinema City představila v úterý nový megaplex s 18 sály na pražském Chodově.

Společnost Cinema City, která provozuje v České republice třináct multikin, otevírá svůj první megaplex. Nachází se v nové části pražského obchodního Centra Chodov, pro veřejnost se otevře ve středu 11. října 2017. Nový megaplex se skládá z celkem 18 sálů s počtem 2 635 míst, VIP zónou a rozšířenou nabídkou občerstvení včetně vlastní restaurace.

Na dopolední tiskové konferenci k otevření nového megaplexu vystoupil i generální ředitel Cineworld Group Mooky Greidinger. „Lidé se chtějí bavit, pokud jim dáme správný zážitek, budou chodit,“ věří, že nová média neodlákají návštěvníky kin. Uvedení nového megaplexu nemá znamenat uzavírání některých ze stávajících multiplexů Cinema City v ČR, odpověděl na otázku Českého rozhlasu k budoucnosti multiplexu na pražských Hájích. „Pokračujeme se stávajícími multiplexy a uvidíme, jaký bude vývoj trhu,“ řekl.

Plátna v novém megaplexu mají osvítit laserové projektory. „Laserové projektory budou mít v Česku premiéru,“ přiblížil  otevření pobočky Robert Švec, marketingový ředitel Cinema City.

Součástí megaplexu je i 4DX kino s novými efekty (vůně, mlha, světelná show, bubliny, voda, blesky, silný vítr, slabé údery do zad, pohyb sedaček). Úplnou novinkou mezi efekty má být sníh, stejně jako v 4DX sálu v Plzni také bouřka a déšť. Jde celkově o třetí 4DXkino společnosti Cinema City na českém trhu.

4DX technologii vyvinul v roce 2009 jihokorejský řetězec CJ CGV, který pro rozvoj 4DX sálů založil samostatnou společnost CJ 4DPLEX. Jedním ze strategických partnerů CJ 4DPLEX je i společnost Cinema City International, největší provozovatel kin ve střední a východní Evropě a provozovatel sítě kin Cinema City v České republice.

Sál 4DX na Chodově, foto: Cinema City

Sál 4DX na Chodově, foto: Cinema City

Novinkou je také VIP zóna. VIP zóna je samostatná část kina, která nabízí tzv. “all inclusive“ zážitek formou filmu, večeře a neomezené konzumace popcornu a nealkoholických nápojů. VIP zahrnuje soukromou lobby a tři prémiové kinosály.

Sál VIP, foto: Cinema City

Sál VIP, foto: Cinema City

Cinema City ČR

Společnost Cinema City ČR nabízí i s novým megaplexem celkově 14 kin s 133 sály, jeden iMAX sál a tři 4DX sály. Vedle hlavního města má svá kina také v Brně, Ostravě, Plzni, Pardubicích, Liberci a v Ústí nad Labem. Na českém trhu působí od roku 1999, v roce 2011 převzala kina Palace Cinemas. Je součástí koncernu Cineworld a Cinema City International, který se řadí k druhé největší síti kin v Evropě, operující v devíti zemích.

-mav-

Jaké šance dáváte novému megaplexu?

  • {{item.percentage}}% ({{item.amount}})
Zobrazit výsledky