Na Ecommerce Expo Prague vystoupí mj. McBride

středa, 25. října 2017, 08:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Konference E-commerce Expo Prague, která doprovodí veletrh e-commerce, oznámila první řečníky.

Brian McBride, foto: Marketing Festival

Brian McBride, foto: Marketing Festival

Veletrh Ecommerce Expo Prague zaměřený na elektronickou komerci zveřejnil první řečníky doprovodné odborné konference. Ta se uskuteční souběžně s veletrhem 30. ledna 2018 na výstavišti v Letňanech a návštěvníkům nabídne sérii byznysových a marketingových přednášek, které se budou věnovat zkušenostem se zahraničními trhy a expanzí či nastupujícím trendům v oblasti e-commerce.

Headlinerem akce bude Brian McBride, bývalý šéf britského Amazonu a nynější předseda správní rady online prodejce módy ASOS.com. Druhým zahraničním mluvčím je pak Andreas Reiffen, šéf Crealytics GmbH. Dvojici zahraničních řečníků doplní šestice tuzemských odborníků.

Jednodenní konference s českými i zahraničními hosty, která je součástí veletrhu o elektronickém byznysu Ecommerce Expo Prague, se bude konat v kongresovém sále PVA Expo Letňany. Vzdělávací část veletrhu nabídne přednáškový program pro šest set padesát účastníků. Na přípravě programu konference i celého veletrhu se podílí tým Marketing Festivalu Jindřicha Fáborského. Ten pozval na akci osm výrazných osobností z byznysu a marketingu.

„McBride, který do Česka zavítá vůbec poprvé, během své kariéry řídil britský Amazon a prošel společnostmi jako Dell, T-Mobile nebo třeba IBM. Ve své přednášce ukáže, jak zvyšovat zisk pomocí kvalitnější integrace dat z jednotlivých marketingových kanálů,“ nastínil Fáborský.

Mezi výrazné tváře konference mají patřit například Peter Topor z českého e-shopu Footshop.cz, jenž své zboží prodává on-line již v deseti zemích. Topor je zodpovědný právě za expanzi společnosti na zahraniční trhy.

Jednou z hlavních linek, která se bude prolínat celou konferencí, bude téma zahraničí. Přednášky přiblíží publiku tuzemské úspěchy, ale i rozbor neúspěchů na zahraničních trzích či stávající a nastupující trendy v oblasti e-commerce. „Dotkneme se témat jako expanze bez nutnosti otevírat vlastní e-shop v zahraničí, ukážeme příběhy firem, jež expandovaly neúspěšně a vysvětlíme proč. A protože sdílení cenných zkušeností se zahraničními firmami je pro náš trh klíčové, zaměříme se též na to, jak vnímají český e-commerce trh firmy, které expandovaly ze zahraničí k nám, a co si od nich můžeme vzít,“ popsal Fáborský.

Cena za vstupenku na odbornou konferenci je stanovená na 2 990 Kč a předprodej se spustí 1. listopadu.

-mav-