CNC zavádí tištěný InfoLab, rozšiřuje značku Info.cz

čtvrtek, 16. listopadu 2017, 10:55 Tisk MediaGuru

Při příležitosti prvního výročí serveru Info.cz vychází tištěný speciál, na trhu se má objevovat pravidelně.

Titulní strana tištěného vydání Info

Titulní strana tištěného vydání Info

V pondělí 20. listopadu uvede server Info.cz (Czech News Centrum) na trh avizovaný tištěný titul, jmenuje se InfoLab. Půjde o magazín zaměřený vždy na jedno téma, především pak na „megatrendy“. Vyjde v nákladu 10 tisíc kusů, jedno vydání bude stát 149 korun. Prvním tématem je umělá inteligence, rozsah časopisu je 150 stran. Periodicitu vydavatelství zatím neupřesnilo.

Kromě časopisu Info.cz v příštím roce uspořádá i první eventy. Zároveň chce posílit i personální složení redakce. Nově příchozí mají podtrhnout orientaci Info.cz na zahraniční zpravodajství.

Info.cz si 17. listopadu 2017 připomene své první výročí. Jeho šéfredaktor Michal Půr před rokem uvedl, že chce za rok překonat hranici 1 mil. reálných uživatelů měsíčně. V říjnu návštěvnost činila 1,4 mil. reálných uživatelů.

„První rok bereme jen jako určitý začátek cesty, kterou jsme si loni v listopadu vytkli. Myslím, že jsme dokázali, že pro Info.cz je na trhu místo. S návštěvností jsme maximálně spokojeni, nyní se budeme soustředit především na obsah a na budování komunity kolem celého zpravodajského portálu,“ uvedl šéfredaktor Michal Půr.

-mav-