Sklizeno přibírá do portfolia Freshbedýnky

středa, 1. listopadu 2017, 12:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Freshbedýnky se stávají součástí skupiny Sklizeno Foods, rozšíří portfolio bio ovoce a zeleniny.

Společnost Sklizeno Foods, jež se ve své síti 52 prodejen na českém a slovenském trhu zaměřuje na nabídku kvalitních potravin a biopotravin především od regionálních dodavatelů, přibírá do svého portfolia Freshbedýnky. S nimi rozšíří svůj sortiment o bio ovoce a zeleninu, který se objeví od podzimu v prodejnách Sklizeno a od nového roku i na e-shopu www.sklizeno.cz. Dosavadní majitelé Freshbedýnek získávají fúzí 5% podíl ve Sklizeno.

„Se Sklizeno sdílíme bezprecedentní důraz na kvalitu, který má Sklizeno zanesený ve svém kodexu a my ve své DNA. Proto jsme se rozhodli spojit síly a být součástí velkých plánů na vytvoření hráče, který nabídne kvalitní potraviny za rozumné ceny po celém Česku,” uvedl Martin Ducháček, majitel Freshbedýnek, jejichž e-shop poběží do konce letošního roku.

„Především je ale spojení dalším krokem ke sjednocení roztříštěného trhu kvalitních potravin a ke snížení nákladů nesouvisejících s výrobou. I zde budeme využívat toho, že zvýšení odběrů pro celou síť povede ke snížení transakčních nákladů, a tím k poklesu cen u sortimentu bio ovoce a zeleniny, které jsou dosud považované za luxusní segment. My bychom z něj chtěli udělat maximálně mírný nadstandard k nabídce běžného ovoce a zeleniny a postupně možná i standard,” vysvětlil Petr Borkovec, ředitel Sklizeno Foods.

Sklizeno Foods se chce zasadit o zlepšení vývoje produktů také přímo u dodavatelů. Na neefektivitu chce odpovědět projektem MyFoodCentrum, jehož cílem je nalézt ty dodavatele, kteří mají potenciál růst, a pomoci jim s vylepšením jejich nabídky a podporou inovací. „Chceme tak doplnit produkty v některých kategoriích, kde jich je málo či jsou příliš drahé,“ vysvětlil na konferenci Franchise Day Pro Futuro Aleš Kotěra ze společnosti Sklizeno.

Sklizeno se v dubnu loňského roku propojilo se sítí prodejen My Food, v listopadu se sítí Náš Grunt. V současnosti má na trhu formáty prodejny (Shop), bistra (Bistro) i kombinaci prodejny s bistrem (Shop & Eat). Nový koncept prodejny zahrnuje kromě vlastního obchodu také kavárnu s posezením, kout s občerstvením s sebou a slouží i jako místopro vyzvedávání objednávek z e-shopu. Do budoucna uvažuje i o speciálních samoobslužných lednicích Fresh Point. 

-stk-