ČEZ rebranduje své profily na sociálních sítích

pátek, 8. prosince 2017, 13:00 Marketing MediaGuru

ČEZ na svých sociálních sítích zavádí nový vizuální styl, upravuje názvy profilů i jejich obsah.

Zdroj: ČEZ

Zdroj: ČEZ

Oddělení komunikace a marketingu Skupiny ČEZ připravilo rebranding všech profilů Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ na sociálních sítích Facebook, LinkedIn a Twitter. Jedná se celkem o deset profilů, které nově spojuje korporátní vizuální prvek v podobě oranžového štítku s logem ČEZ, Nadace ČEZ a aplikace EPP – Pomáhej pohybem.

Výraznější změny se také dotkly obsahu některých profilů. FB Skupina ČEZ (dříve ČEZ lidem) se v současné době zaměřuje na nové trendy v energetice, nové produkty a zajímavosti z dění ve Skupině ČEZ. FB profil EPP – Pomáhej pohybem Nadace ČEZ (dříve EPP – Pomáhej pohybem) se již nevěnuje pouze mobilní aplikaci EPP, ale komunikuje také obsah spojený s Nadací ČEZ.

„Naším cílem je zákazníkům na sociálních sítích ukázat, že vše, co ve Skupině ČEZ děláme, se točí kolem jejich potřeb. Zároveň se také snažíme přilákat nové fanoušky na zajímavý a edukativní obsah. Příkladem je např. facebookový profil Pro jádro nebo profil, který se věnuje tématu elektromobility,“ uvedla manažerka PR ČEZ Ilona Vysoudilová. 

V souvislosti s rebrandingem na sociálních sítích došlo také k úpravě Etického kodexu společnosti. Dřívější znění kodexu neumožňovalo na osobních profilech zaměstnanců žádnou zmínku o Skupině ČEZ ani o jejích aktivitách. Současná úprava poskytuje prostor sdílet, komentovat i lajkovat sdělení na korporátních profilech Skupiny ČEZ za účelem podpory podnikání, dobročinných aktivit a šíření dobrého jména společnosti a obchodní značky ČEZ.

Skupina ČEZ spolu s Nadací ČEZ spravují in-house dohromady třináct profilů na pěti sociálních sítích.  Spolupracuje i s youtubery, bloggery a influencery, aktuálně jde o bloggerku SmoothCooking a youtubera Martina Rotu. Na Twitteru pak kromě korporátních profilů komunikují za ČEZ i zástupci managementu skupiny na svých osobních účtech.

-mav-