Echo spouští internetovou televizi Echo TV

středa, 13. prosince 2017, 11:55 Internet & Mobil MediaGuru

Záběr Echo Media se rozšiřuje o internetovou televizi. Zahájí ve čtvrtek 14. prosince.

Dalibor Balšínek ve studiu Echo TV, foto: Echo Media, Jan Zatorsky

Dalibor Balšínek ve studiu Echo TV, foto: Echo Media, Jan Zatorsky

Společnost Echo Media, provozovatel serveru Echo24.cz a Týdeníku Echo, spustí ve čtvrtek 14. prosince svoji internetovou televizi Echo TV. Odstartuje rozhovorem s prezidentským kandidátem Mirkem Topolánkem. Rozhovor s ním vedla analytička Echo24.cz Lenka Zlámalová. Stopáž pořadu je dvacet minut. Následovat mají rozhovory s dalšími prezidentskými kandidáty. Zveřejňovány budou jednou týdně.

„V první fázi spouštíme formát Echo Lenky Zlámalové, budou to rozhovory s prezidentskými kandidáty. Některé rozhovory povedu i já. Od ledna potom spustíme filmový formát od Ondřeje Štindla a postupně budeme přidávat zpravodajská videa,“ přiblížil MediaGuru.cz šéfredaktor Dalibor Balšínek. 

Strategií údajně je rozšiřovat video formáty podle ekonomické návratnosti. „Naším cílem je pokrýt náklady na výrobu video pořadů,“ dodal Balšínek. Na výrobě videí spolupracuje Echo Media se společností 2visible, ve které se angažuje i televizní reportér a manažer Marek Vítek.

Inzertním partnerem rozhovorů se stala společnost T-Mobile. Právě v partnerství vidí Echo Media cestu úspěšnější monetizace video formátů. Věří, že tímto způsobem náklady na výrobu pokryje.

Mirek Topolánek a Lenka Zlámalová při prvním natáčení Echo TV foto: Echo Media, Jan Zatorsky

Mirek Topolánek a Lenka Zlámalová při prvním natáčení Echo TV foto: Echo Media, Jan Zatorsky

Znělka Echo TV - Lenka Zlámalová

Znělka Echo TV - Dalibor Balšínek

Znělka Echo TV

Televizní studio vybudovala Echo Media ve svém sídle na Malostranském náměstí. „Video formát nám na webu dosud chyběl, proto jsme se rozhodli pro jeho výrobu," zdůvodnil Balšínek. Slibuje si od něj další zpestření a rozšíření záběru obsahu Echo24.cz a Týdeníku Echo.

Návštěvnost Echo24.cz představovala v letošním listopadu podle dat NetMonitoru 1,1 mil. reálných uživatelů. Počet zobrazených stránek přesáhl 7 milionů.

-mav-