Kriminální seriál Inspektor Max zahájí 21. února

čtvrtek, 15. února 2018, 14:15 TV MediaGuru

Česká televize zařadí do středečního vysílání další detektivní novinku.

Inspektor Max, foto: ČT

Inspektor Max, foto: ČT

Avizovaný česko-slovenský seriál Inspektor Max s Jurajem Kukurou v hlavní roli se ve vysílání poprvé objeví ve středu 21. února 2018 od 20:00. Vyplní tak středeční prime-time, ve kterém se od začátku roku objevil snímek Vzteklina. Inspektor Max je třetí hlavní novinkou České televize pro vysílání v prvním pololetí 2018. Vzteklina i komediální Dabing Street už nasadila od začátku ledna.

Seriál Inspektor Max líčí příběh slovenského kriminalisty, který se před lety odstěhoval do Prahy, kde řeší kriminální případy. Při pátrání se ale dostává několikrát zpět na Slovensko a musí se vyrovnávat s vlastní minulostí. Juraj Kukura ztvárňuje ironického stárnoucího rebela, který se vymezuje vůči společenským pravidlům a autoritám a který je osamocený ve svých životních postojích a také ve svém soukromí. Život mu ale nabídne šanci na změnu.

Seriál má hlavní kriminální linii, která se bude prolínat všemi epizodami. Vedlejší kriminální případy budou představovat zločiny od únosů přes podvody až po vraždy. Inspektor Max ale nemá být typickým žánrem krimi. Vážná témata jsou odlehčena ironií a humorem.

„Seriál má dvě polohy, mezi kterými balancuje. Humor, vyvěrající ze souboje excentrického inspektora Maxe se světem, a napětí z kriminálních zápletek. Protože je postava Maxe psaná Jurajovi Kukurovi přímo na tělo, humor vítězí,“ komentoval projekt kreativní producent Jan Lekeš.

Na přípravě seriálu se podílela také slovenská RTVS, která s jeho vysíláním začala dříve než Česká televize. Vysílá ho od konce ledna. Výsledkově se seriálu daří – například úvodní díl se stal nejsledovanějším nezpravodajským pořadem dne v divácké skupině 12+.

Inspektor Max

režie: Jiří Chlumský, Petr Nikolaev, námět: Rasťo Boroš, Laura Siváková, Juraj Kukura producent: Patrik Pašš, kreativní producent: Jan Lekeš, výkonný producent: Martin Lubomírský, dramaturg: Dana Garguláková, Jan Otčenášek, hrají: Juraj Kukura, Robert Hájek, Tereza Brodská, Igor Bareš, Ľubomír Paulovič a další

-mav-