Media Bohemia chce celé Hitrádio Vysočina, rozšíří i Blaník

středa, 7. února 2018, 08:30 Rádio, Aktuality MediaGuru

Media Bohemia by měla získat stoprocentní podíl v Hitrádiu Vysočina a rozšířit vysílání Blaníku na Karlovarsko.

Foto: Photospin

Foto: Photospin

Mediální společnost Media Bohemia by se měla stát jediným vlastníkem východočeského Hitrádia Vysočina. Zbývající třicetiprocentní podíl, který Media Bohemia ještě nevlastní, má získat od podnikatele Petra Dvořáka. Vyplývá to z žádosti, která byla adresována Radě pro rozhlasové a televizní vysílaní.

Media Bohemia navýšila podíl v Hitrádiu Vysočina v loňském roce na 70 %, když nedlouho předtím vstoupila do rádia zakoupením polovičního podílu.  

Hitrádio Vysočina je nejposlouchanějším rádiem v kraji Vysočina s denní poslechovostí 53 tisíc posluchačů (zdroj: Radio projekt, 2+3Q/2017). Media Bohemia tak získáním Hitrádia Vysočina zvýší svůj záběr na rozhlasovém trhu.

Vysílání Rádia Blaník, které rovněž patří do portfolia Media Bohemia, by se navíc mělo rozšířit i na vlny západočeského Rádia Egrensis. Provozovatel rádia, společnost RTV Cheb, totiž žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání se souhlasem přejímat vysílání Rádia Blaník. Odůvodňuje to podobností stávajícího zaměření Rádia Egrensis s vysíláním Rádia Blaník a situací na rozhlasovém trhu.

Rádio Egrensis je druhým nejposlouchanějším rádiem v Karlovarském kraji s denní poslechovostí 30 tisíc posluchačů (zdroj: Radio projekt, 2+3Q/2017). Rádio Egrensis má nově ovládnout zmiňovaný rozhlasový podnikatel Petr Dvořák. Se změnou vlastnictví už souhlasila RRTV. Dvořák získá podíly od majitelů Antonína Hoffmanna, Gabriely Vosykové a Vladislavy Fenclové. Je rovněž vlastníkem nadpolovičního podílu v Rádiu Oldies. 

-mav-