Nova už spustila HbbTV v síti Radiokomunikací

pátek, 6. dubna 2018, 13:40 TV MediaGuru

Hybridní vysílání televize Nova se rozšířilo i o digitální multiplex Českých Radiokomunikací.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Televize Nova spustila ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi hybridní vysílání HbbTV na televizních stanicích Nova a Nova Cinema v digitálním terestrickém vysílání (MUX 2). Diváci, kteří tak přijímají tyto stanice od Českých Radiokomunikací, mají nově možnost využít hybridního vysílání. V aplikaci HbbTV najdou televizní program, domácí, sportovní i mezinárodní zpravodajství TV Nova, počasí a také ukázky z pořadů TV Nova.

„Skupina TV Nova je v podílu na sledovanosti nejsilnější televizní skupinou v Česku. Je proto logické, že náš obsah chceme zpřístupnit co nejširší skupině diváků, a to i prostřednictvím HbbTV na terestrické platformě Českých Radiokomunikací,“ uvedl Josef Uher, technický ředitel TV Nova.

Podle Martina Gebauera, generálního ředitele Českých Radiokomunikací, umožňuje HbbTV dodat televiznímu vysílání další interaktivní rozměr. Aktuálně má HbbTV využívat více než 1,7 milionu diváků v Česku.

Nova se přitom s Českými Radiokomunikacemi nemohla na hybridním vysílání dlouho domluvit. Dosažení dohody poprvé avizovala letos v lednu. Hybridní vysílání dosud Nova nabízela u operátorů UPC, Skylink a Digital Broadcasting. Neměly ho ale domácnosti, které přijímají signál od Českých Radiokomunikací. 

Aplikace hybridní televize kombinuje vlastnosti televizního vysílání a širokopásmového internetu. HbbTV bude dostupné i v přechodové síti DVB-T2.

-mav-