Nový Stream.cz chce získat i televizní diváky

čtvrtek, 3. května 2018, 16:00 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová televize Stream.cz představila své jarní programové schéma.

Vedení Stream.cz, zleva: Filip Vážanský, Daniel Strejc, Igor Kalaš, foto: Seznam.cz

Vedení Stream.cz, zleva: Filip Vážanský, Daniel Strejc, Igor Kalaš, foto: Seznam.cz

Jarní programové schéma a plány i pro nadcházející měsíce zveřejnila na setkání s novináři internetová televize Stream.cz. Podle Igora Kalaše, obsahového ředitele Seznam.cz, pod který Stream spadá, pokračuje zájem televize rozvíjet původní tvorbu a to ve formátech s kratší i delší stopáží. Cílem má být přilákat k tvorbě Stream.cz širší cílovou skupinu a také zvýšit zastoupení mladších diváků. 

Dosud bylo v jarním vysílání uvedeno deset nových formátů (podrobnější výčet níže), další tři by měly být uvedeny ještě do konce června. Stream.cz nechce vynechat ani letní sezónu, která by měla být oproti dřívějšku posílena, a připravuje se i na podzimní měsíce. „Připravujeme ji tak, abychom mohli využívat maximálně televize Seznam. Chceme si sáhnout i na televizní diváky a produkce Streamu má být její součástí," uvedl Kalaš

Videoprodukce Stream.cz se má také propojit s dalšími obsahovými službami Seznamu. Konkrétně jde o web Proženy.cz. „Orientujeme se na mainstreamovou skupinu, chceme více využít sociodemografické skladby uživatelů Seznamu. V krátkých formátech chceme zkusit přilákat i mladší cílovou skupinu," dodal Kalaš.

V seriálové tvorbě, kterou zaštiťuje Daniel Strejc, je prvním počinem nového vedení seriál Kadeřnictví. Startuje od 14. května, je koncipován jako denní seriál (vysílání 4krát týdně) se stopáží šesti minut. Celkem má dvacet dílů, převážně míří na ženské publikum starší 35 let. Uplatňuje tragikomickou polohu vyprávění, v každém díle se objevuje 3-6 postav. Primárním námětem jsou vztahy mezi kadeřnicemi, zákazníky a rodinnými příslušníky, kteří do kadeřnictví přicházejí. Seriál připravil tvůrčí tým scénáristy Rudolfa Merknera (Redakce, Vyprávěj, Bobule Rafťáci), režíroval Biser Arichtev (První republika, Horákovi, Četníci z Luhačovic, Vyprávěj), kreativním producentem je Daniel Strejc (Vyšehrad, Lajna). V hlavních rolích se představí Jana Krausová, Veronika Gajerová, Nela Boudová, Jana Stryková či Patricie Solaříková.

Další nové seriály mají následovat na podzim. O jaké jde, zatím Stream.cz nezveřejnil.

Nové pořady Stream.cz

  • Výlety do minulosti (Aleš Ulm)
  • HitStory (Honza Dědek)
  • Jak ušetřit? (Adéla Elbel)
  • U stánku (Michal „Hugo" Hromas)
  • Sladká tečka (Daška Malá)
  • Stream Steps (J.K. Sanchez)
  • Swajp 2.0 (Jakub Mitas)
  • Krvavá léta - speciál (Jiří Padevět)
  • Kadeřnictví (denní seriál, kreativní producent Daniel Strejc)

-mav-