Petr Marek byl zvolen do čela Unie vydavatelů

čtvrtek, 24. května 2018, 10:55 Tisk MediaGuru

Post po Tomáši Tkačíkovi v čele Unie vydavatelů zaujme Petr Marek ze skupiny Vltava Labe Media.

Petr Marek, foto: Vltava Labe Media

Petr Marek, foto: Vltava Labe Media

Po rezignaci Tomáše Tkačíka na funkci prezidenta Unie vydavatelů se novým představitelem unie stal Petr Marek (Vltava Labe Media), který bude působit jako předseda správní rady, informovala Unie vydavatelů. Správní rada Unie vydavatelů ho na svém zasedání v uplynulém týdnu zvolila do svého čela. 

K 30. dubnu 2018 rezignoval na funkci prezidenta Unie vydavatelů předseda představenstva Sekce časopisů Tomáš Tkačík (Business Media CZ). Zároveň již předtím odstoupil z funkce předsedy představenstva Sekce deníků Jiří Bareš (Borgis). Do vedení Sekce deníků byl místo něho zvolen Petr Marek.

Tomáš Tkačík bude i nadále pracovat jako předseda představenstva Sekce časopisů.

Ve správní radě Unie vydavatelů mají zastoupení zástupci deníků i časopisů. Správní rada je výkonným a řídícím orgánem Unie vydavatelů. Má deset členů, je tvořena po pěti delegovaných zástupcích za Sekci deníků a Sekci časopisů. Těmi jsou:  

  • Sekce deníků: Jiří Bareš (Borgis), Roman Latuske (Economia), Petr Marek (VLM, předseda), Miloslava Nováková (Mafra) a Libuše Šmuclerová (CNC).
  • Sekce časopisů: Petra Fundová (Burda Praha), Jiří Kašpar (JIK 05), Pavel Kvoriak (RF Hobby, PK 62), Tomáš Tkačík (Business Media CZ, předseda), Karin Vedrová (Bauer Media).

Unie vydavatelů v současné době prochází obdobím organizačních změn, jejichž výsledkem mají být nové stanovy. Rozhodne o nich valná hromada Unie vydavatelů, která se sejde do konce června 2018.

-mav-