David Snášel je opět jediným majitelem LED Multimedia

čtvrtek, 21. června 2018, 12:35 Outdoor MediaGuru

LED Multimedia se vrací do vlastnictví svého zakladatele, od Mafry koupil podíl zpět David Snášel.

David Snášel, foto: LED Multimedia

David Snášel, foto: LED Multimedia

David Snášel, zakladatel firmy LED Multimedia, se znovu stal jediným vlastníkem společnosti, která se pohybuje na trhu digitálního out-of-home. Do poloviny letošního června držela ve společnosti majoritu firma Agrofert, která je vlastníkem mediální skupiny Mafra.

Agrofert vstoupil do LED Multimedia v roce 2013 a postupně svůj podíl v LED Multimedia navyšoval na 85 procent. Letos v červnu se ale David Snášel rozhodl využít svého předkupního práva a svůj 15% podíl navýšit na sto procent. Pokud by tak neučinil, LED Multimedia by mohla skončit pod křídly skupiny BigBoard Praha, která měla o firmu zájem.

„Nezastírám, že jsem se s managamentem Mafry manažersky neshodl, proto jsem se rozhodl, že pokud mám firmu řídit, musím o jednotlivých krocích také sám rozhodovat,“ popsal MediaGuru.cz David Snášel. Kolik za odkoupení podílu od Mafry zaplatil, neuvedl, částka se ale může pohybovat v desítkách milionů korun.

Přestože LED Multimedia je zatím ztrátová, Snášel věří, že po restrukturalizaci, kterou firmu čeká, by se její výsledky měly začít zlepšovat. „Obratově bude letošní rok velmi dobrý,“ říká s tím, že následující kroky budou směřovat k revitalizaci obchodní sítě.

Obrazovka LED Multimedia, foto: LED Multimedia

Obrazovka LED Multimedia, foto: LED Multimedia

V současnosti disponuje společnost 23 LED obrazovkami, které jsou rozmístěny v jednotlivých městech České republiky. V nejbližší době by se měla zprovoznit obrazovka ve Zlíně a také v Pardubicích. „Cílem je mít po republice třicet LED obrazovek. Budu usilovat o to, aby se firma dostala co nejdříve do plusového hospodaření,“ uvedl Snášel.

Dodal, že LED Multimedia bude zařazena do struktury firem, které rovněž vlastní (mezi nimi Swiss Energo, Hell IT, Agrobiotech či Mafia Records). 

-mav-