Globus testuje e-shop, spuštění plánuje na podzim

pátek, 15. června 2018, 11:19 Aktuality, Retail MediaGuru

Další z obchodních řetězců spustí e-shop, rozvoz ale neplánuje.

Zdroj: Globus

Zdroj: Globus

Síť hypermarketů Globus plánuje spustit e-shop. Informoval o tom portál iDnes.cz. 

„V současné době testujeme online objednání s vyzvednutím na výdejním místě v hypermarketu v Praze na Zličíně. Testování probíhá nyní interně s našimi zaměstnanci a termín spuštění pro širší zákaznickou veřejnost plánujeme zřejmě na podzim,“ uvedla na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí Globusu Pavla Hobíková. 

E-shop Globusu bude postaven na službě Click&Go, tedy na možnosti si nákup objednat na internetu a vyzvednout už připravený v tašce na speciálním výdejním místě u hypermarketu. „Potraviny máme přímo v hypermarketu a k výdejnímu místu urazí cestu jen pár metrů. Nabídka sortimentu bude zajímavá a postupně ji budeme i dál rozšiřovat,“ popsala Hobíková. Rozvoz domů tedy zpočátku na e-shopu nebude možný. 

„Službu Globus Click&Go vnímáme jako další projekt, na kterém si v rámci interního testování ověřujeme naše hypotézy, abychom byli v budoucnu plně připraveni nabídnout online nakupování našim zákazníkům,“ dodala Hobíková. 

E-shop představuje další krok Globusu, kterým se snaží přiblížit k městským centrům. Koncem května za tímto účelem například otevřel v Pardubicích malý formát prodejny, na podzim přibude další v Praze. 

Na poli e-commerce již od roku 2012 působí řetězec Tesco. Od loňského roku část svého sortimentu přes internet nabízí také Lidl. V online prostoru potraviny nabízejí a rozvážejí služby jako Rohlik.cz či Košík.cz. 

-stk-