Seznam chystá reklamní balíčky, propojí TV, online a rádia

středa, 27. června 2018, 10:00 Internet & Mobil MediaGuru

Během léta otestuje Seznam.cz reklamní nabídku, do které začlení online, televizi a rádia.

Martin Švarc, foto: Seznam.cz

Martin Švarc, foto: Seznam.cz

Seznam.cz od letošního podzimu nabídne vybraným klientům reklamní balíčky, které zahrnou reklamní plochy na internetu, v televizi a také v rádiu. Seznam tak zamýšlí v reklamním prodeji propojit svá prémiová média – Seznam Zprávy, Televizi Seznam, a také rozhlasové vysílání, do kterého vstoupil v letošním červnu. V rádiích Expres FM a Classic Praha získal 67% podíl.

Reklamní balíčky mají být určeny pouze pro vybraný segment, konkrétně pro top 200 českých firem. Existují ve variantách silver, gold, platinum a exclusive. Ten má být připravený na míru partnera a je omezen pouze třemi klienty v roce. „Balíčky kombinují jak zmíněné prémiové obsahové služby, tak event jako business snídaně a exkluzívní koncerty a jiné kulturní události,“ přibližuje obchodní ředitel Seznamu Martin Švarc. Prémiové balíčky začne Seznam testovat v létě.

Reklamní klienti Seznamu mohou v současnosti využívat platforem crossmediálního zásahu a kombinovat televizi s internetem s ohledem na požadovanou cílovou skupinu spotřebitelů. „Druhou rovinou, kterou praktikujeme, je možnost získání výhod v online, a to při využití naších televizních balíčků, které zásah televize kombinují se sílou online, specificky na formátech branding, HP TV a HP Exclusive,“ dodává Švarc.

Více než polovina z loňských tržeb Seznam.cz, jejichž výše překročila 4 mld. Kč, generuje programatická reklama. Seznam se netají tím, že na rozvoji programatiku dál pracuje a chce do programatiku zařazovat další formáty. Očekává se také spuštění formátů v hybridním HbbTV vysílání. „Naší prioritou je spuštění komplexního videoportálu. Jednou z cest, jak se dostat ‚na Seznam‘ z televize bude právě HbbTV. Reklamní formáty budou časem plnohodnotnou součástí, a to nejen v HbbTV,“ říká Martin Švarc.

-mav-