Startuje fotbalová liga, většina zápasů je na placené O2 TV

pátek, 20. července 2018, 07:35 TV MediaGuru

Televizní přenosy z tuzemské fotbalové ligy odvysílá především placená televize O2 TV.

Zjednodušené logo FORTUNA:LIGY

Zjednodušené logo FORTUNA:LIGY

Pátečním zápasem FK Dukla Praha - Viktoria Plzeň odstartuje nový ročník tuzemské fotbalové soutěže. Provázet jej bude hned několik významných změn. Týkají se i fotbalových televizních a onlinových přenosů. Většina televizních přenosů se totiž přesouvá na placený kanál O2 TV. Kde všude je možné nejvyšší tuzemskou fotbalovou soutěž sledovat?

O2 TV

Stanice O2 TV Sport či O2 TV Fotbal přinesou tři nejzajímavější zápasy z každého kola ve vyšší kvalitě. U těchto duelů se mají vysílat zápasová studia, výběr z více pohledů kamer nebo systém Tracab, který živě sleduje statistiky o týmech či hráčích.

Další čtyři zápasy poběží v O2 TV v multidimenzi v tzv. HD streaming kvalitě. „Tato utkání budou v HD rozlišení, ale jsou přenášená menším počtem kamer," uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Česká televize

Jeden zápas kola se objeví na volně šířeném kanále. Bude jím sportovní ČT sport, který od O2 TV získal práva na vysílání pátečních zápasů (v některých kolech mohou nastat výjimky, což je případ hned prvního kola, kdy ČT odvysílá pondělní dohrávku). ČT získala s tímto zápasem i práva na jeho online vysílání. Online přenos na webu ČT by se ale měl vysílat s desetiminutovým zpožděním oproti reálnému času.

Online streaming

Onlinové přímé přenosy se oproti předcházejícím ročníkům neobjeví na sportovním webu iSport.cz (skupina Czech News Center). Práva na onlinové živé přenosy zakoupila totiž rovněž O2 TV, která je využije pro zmíněný streaming čtyř zápasů. iSport.cz získal práva na sestřihy fotbalových zápasů. Vedle sestřihů tradičně nabídne i rychlé ukázky klíčových momentů. 

Možnosti mají sázkaři, pokud si vystačí se streamingem, který není v HD. Nový generální partner fotbalové ligy, společnost Fortuna, nabízí svým členům možnost sledování přímých přenosů zápasů v rámci Fortuna TV na webu ifortuna.cz nebo v mobilní aplikaci. Přenosy z fotbalové ligy mohou zdarma sledovat uživatelé, kteří mají svůj účet u Fortuny a jsou zde tedy registrovaní.  

Podobnou možnost mají i sázkaři společnosti Tipsport, kteří mohou sledovat přenosy v rámci TV Tipsport na webu tipsport.cz. Také zde je podmínkou registrace.

Vysílací dny

Nové schéma fotbalové ligy přináší změnu i v hracích dnech. Zápasy jsou nově rozloženy do čtyř dnů od pátku do pondělí.  

Vysílací plán prvního kola, zdroj: O2

Vysílací plán prvního kola, zdroj: O2

Většina televizních přenosů první fotbalové ligy se tak stěhuje na placený kanál. O2 TV mohou sledovat zákazníci s internetovým připojením od libovolného poskytovatele. Sledovat O2 TV je možné také ve více než 1200 restauracích po České republice. Možností je O2 TV Sport s přístupem Na den, kde přenosy běží v prohlížeči nebo v aplikaci O2 TV na mobilu i tabletu. Obsah O2 TV Sport Na den je dostupný i v HbbTV aplikaci TV Prima. O2 TV Sport se ale neobjevuje v nabídce kabelových či satelitních operátorů.

-mav-