Vltava Labe Media koupila časopis Receptář

úterý, 17. července 2018, 16:25 Tisk MediaGuru

Magazínové portfolio Vltava Labe Media se rozšíří o zavedený časopis Receptář.

Repro: Receptář

Repro: Receptář

Vltava Labe Media (VLM, skupina Penta) koupila od vydavatelství Tarsago Česká republika magazín Receptář včetně jeho internetové verze iReceptář.cz. Vyplývá to z uzavřené prodejní smlouvy, uložené ve Sbírce listin, zjistil MediaGuru.cz. Smlouva byla uzavřená v pondělí 16. července 2018.

Vltava Labe Media tímto posiluje na časopiseckém trhu, kde je už teď třetím nejsilnějším subjektem s podílem 13 procent (zdroj: Media projekt 4Q/2017+1Q/2018). Novou akvizicí doplní segment časopisů o hobby, zahradě, bydlení a receptech.

Magazín Receptář vychází na českém trhu přes třicet let. Je nejčtenějším časopisem v segmentu zahrada a hobby s průměrnou čteností na vydání překračující 300 tisíc čtenářů. Prodaný náklad se pohybuje na úrovni 80 tisíc výtisků. Receptář pracuje se silnou bází předplatitelů, která představuje cca 70 procent z celkového prodaného nákladu. 

Do stávajícího časopiseckého portfolia VLM patří například tradiční časopisy Týdeník Květy, Vlasta, Story, Překvapení, televizní časopisy TV magazín, TV Star, TV Revue nebo TV Mini, dále National Geographic, Gurmet, Kreativ, Kondice nebo Glanc. V segmentu bydlení disponuje magazínem Dům a zahrada

„Hobby magazín Receptář svým tematickým zaměřením doplňuje současné portfolio našich tradičních titulů, jako jsou například Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení nebo Dům a zahrada. S koupí printové i webové verze jsme navíc získali největší databázi předplatitelů na trhu, což nám, kromě posílení naší pozice, nabízí také další možnosti pro zajímavé obchodní příležitosti," uvedla Jitka Afsahi, výkonná ředitelka divize časopisy a členka představenstva VLM.

Společnost VLM tímto pokračuje ve svých akvizicích. Přestože se zaměřuje především na digitální projekty, některé z nich přesahují i do tištěného trhu (např. Annonce či Grand Real City).  

-mav-