OC Letňany otevírá modernizovanou zónu restaurací

čtvrtek, 23. srpna 2018, 11:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Obchodní centrum Letňany investuje do modernizace stovky milionů. Od 30. srpna nabídne nový food court.

Zdroj: OC Letňany

Zdroj: OC Letňany

Obchodní centrum Letňany otevírá 30. srpna kompletně renovovanou a rozšířenou zónu restaurací. Navazuje tak na červnovou rekonstrukci, kdy byly otevřeny nové obchody a restaurace u vstupu od sídliště v Letňanech, na podzim bude 18. října představen renovovaný hlavní vstup do obchodního centra a řada nových obchodů.

Zásadní koncepční změnou modernizace s rozpočtem v řádu stovek milionů korun je vybudování centrálního prostoru, propojení mezi novou prodejní a food court zónou a přivedení denního světla do této části. Komerční stránku projektu mají posílit nově vzniklé obchody, změna nájemců, redesign stávajících obchodů a noví nájemci s originálními koncepty.

„V dnešní době je důležité nabídnout nejen kvalitní skladbu obchodů a služeb, ale také zajímavé, nekonvenční a přátelské prostředí, kde se budou lidé cítit dobře a budou se sem rádi vracet. Zákazníci do našeho obchodního centra nepřicházejí pouze za účelem obstarání denního nákupu. Chceme být místem setkávání. Maminkám a našim nejmenším návštěvníkům nabídneme, kromě jiného, velký dětský koutek, a pro ty větší otevřeme restaurace a kavárny, kde mohou nad šálkem kávy trávit další příjemné chvilky,“ říká Daniela Špůrková, key account manager Obchodního centra Letňany.

Zóna s restauracemi a rychlým občerstvením poskytne bezmála dvojnásobnou plochu 500 m2 s 350 místy na sezení. „Naším záměrem bylo zákazníkům nabídnout širokou škálu atraktivních gastronomických konceptů, kdy jsme vybírali z těch nejlepších na trhu. Nový foodcourt nabídne devět nových restaurací,“ popisuje Veronika Tebichová ze společnosti CBRE, jež měla projekt rekonstrukce na starosti. Zastoupeny budou značky jako Guty, Regal Burger, Rio Sante, Mex Dan, Bilbo Šmak, Thai Thai, KFC, Pizza Hut a Bageterie Boulevard.

Zdroj: OC Letňany

Zdroj: OC Letňany

Redesignem prošly také společné prostory centra, a to s cílem vytvořit příjemné a vzdušné prostředí, evokující pobyt v letní zahradě s živými rostlinami. Tyto změny propojují obchodní centrum s rozsáhlým parkem v jeho blízkosti a mají přenést část přírody i dovnitř. Atmosféru podporuje kromě všudypřítomné zeleně i změna dlažby a úprava podhledů.

Ke slavnostnímu otevření nového food courtu, které se koná 30. srpna 2018 od 11. do 18. hodin, připravuje OC Letňany řadu akcí pro veřejnost. „Zákazníci se mohou těšit na ochutnávky, maxi dort, zábavný program pro děti včetně dílniček a soutěží. Pro ty, kdo 30. 8. v OC Letňany nakoupí za víc než 150 Kč bude připraven i malý dárek. Jednou z největších atrakcí bude kromě nových prodejen i soutěž o nejnovější iPhone X,“ popisuje Michaela Šoková, marketingová manažerka Obchodního centra Letňany.

Na novou zónu restaurací upozorňuje centrum také vícefázovou kampaní ve venkovním prostoru, která pracuje s motivem vejce.

První fáze kampaně, ještě bez přiznaného zadavatele, foto: MediaGuru.cz

První fáze kampaně, ještě bez přiznaného zadavatele, foto: MediaGuru.cz

Již přiznaná část kampaně, foto: MediaGuru.cz

Již přiznaná část kampaně, foto: MediaGuru.cz

Projekt nového Obchodního centra Letňany je veden společností CBRE Global Investors. Společnost CBRE je zodpovědná za obchodní stránku, novou skladbu obchodů a restaurací a za property management projektu. Autorem architektonického návrhu je mezinárodní společnost Chapman Taylor. Projektovou dokumentaci připravila společnost Fabionn. Na průběh rekonstrukce dohlíží společnost ESTE Project Management a stavební činnosti zajišťují společnosti Porr, PBW a společnost STABA.

Letňany jsou jedním z 90 obchodních center v České republice. K nim je potřeba připočíst okolo dvě stě retail parků a high street lokalit v centrech měst. Nových obchodních center již příliš nepřibývá. Stávající centra však přistupují k remodellingu. V Praze se v říjnu loňského roku otevřelo zrekonstruované Centrum Chodov, které se rozrostlo z necelých 61 000 m2 na 102 266 m2. K rozšíření také přistoupilo obchodní centrum IGY České Budějovice. Rekonstrukci v hodnotě 120 milionů korun dokončila také pražská Galerie Butovice. Do přestavby interiérů plánuje po 10 letech investovat desítky milionů korun i nákupní centrum Palladium, výraznou restrukturalizaci chystají i Arkády na Pankráci. 

-stk-