Slovenský soud podpořil televize Nova a Markíza

pondělí, 13. srpna 2018, 15:25 Aktuality, TV, Slovensko MediaGuru

Okresní soud v Bratislavě vydal předběžné opatření ohledně šíření stanic operátorem Skylink.

Foto: Markíza

Foto: Markíza

TV Nova a TV Markíza informovaly, že uspěly s dalšími návrhy na vydání předběžných opatření proti společnosti M7 Group, která na českém a slovenském trhu provozuje satelitní platformu Skylink. Okresní soud v Bratislavě vydal dvě předběžná opatření proti M7 Group ohledně šíření FTA stanic TV Nova na Slovensku a stanic TV Markíza v Česku.

Stejně jako v případě Městského soudu v Praze rozhodl Okresní soud v Bratislavě, že je společnost M7 Group povinna zablokovat přístup k televizním programům TV Nova u dekódovacích karet umožňujících uživatelům přístup k obsahovým službám platformy Skylink na Slovensku a rovněž i přístup k televizním programům TV Markíza u dekódovacích karet pro Českou republiku. M7 Group současně nesmí na Slovensku nabízet a prodávat dekódovací karty umožňující přístup k volně šířeným stanicím skupiny TV Nova. Obdobně to platí i pro Českou republiku v případě TV Markíza.

„Také slovenský soud svými rozhodnutími zakázal Skylinku neoprávněné šíření a zpřístupňování našich kanálů v zahraničí. Je logické, že pokud by k takovému protiprávnímu jednání nadále docházelo, budeme tento zákaz důsledně vymáhat,“ uvedl Štěpán Peichl, ředitel právní sekce TV Nova.

Společnost Skylink na začátku srpna uvedla, že se proti rozhodnutí soudu odvolala. Do jeho finálního rozhodnutí se nebude k záležitosti vyjadřovat.

-mav-