CME prodlužuje termín prodeje slovinské televize

pátek, 14. září 2018, 15:00 TV MediaGuru

Společnost CME upravila dohodu s kupujícím své slovinské televize, nový termín je do 31. října 2018.

Zdroj: Facebookové stránky ProPlus

Zdroj: Facebookové stránky ProPlus

Majitel tuzemské televizní skupiny Nova, společnost CME, stále neuzavřela prodej svého slovinského televizního portfolia. S kupujícím, kterým má být společnost Slovenia Broadband, uzavřela upravenou dohodu, podle které by transakce měla být dokončena do 31. října 2018.

Jde tak o další revokaci a zdržení plánované divestice na slovinském trhu. Televizní stanice PopTV, Kanal A, Brio, Kino a Oto, které stejně jako servery 24ur.com a Voyo jsou provozovány společností Pro Plus, má na základě dohody z července 2017 získat společnost Slovenia Broadband. Zatímco prodej chorvatské Nova TV uzavřela CME k 31.7. 2018, prodej slovinské televizní skupiny stále čeká na souhlas antimonopolního úřadu. Podle upravené dohody z letošního léta měla být slovinská transakce uzavřena do 14.9. 2018, nově se tedy posouvá do 31.10. 2018.   

Na základě rozhodnutí z letošního července oddělila CME prodej televizí v Chorvatsku a ve Slovinsku. Ani prodej v Chorvatsku nebyl bezproblémový, vlastník Slovenia Broadband musel prodat satelitní distribuční platformu Total TV

Hodnota slovinských aktivit byla stanovena na 145 mil. euro, v případě chorvatských aktivit to bylo 85 mil. euro. 

-mav-