Globus loni investoval do hypermarketů přes 100 milionů Kč

úterý, 11. září 2018, 11:45 Retail MediaGuru

Modernizace sítě hypermarketů Globus má pokračovat i v letošním roce, uvedla společnost.

Foto: Globus

Foto: Globus

Do renovace svých hypermarketů investovala loni společnost Globus přes 100 mil. korun. V modernizaci své sítě che pokračovat i v letošním roce, uvedl Hans-Jörg Bauer, jednatel Globusu v České republice, při příležitosti oznámení hospodářských výsledků za loňský obchodní rok.

Globus v loňském obchodním roce dokončil ve všech svých patnácti hypermarketech výstavbu oddělení Zdravý svět, speciální oddělené plochy s více než 1300 alternativními produkty. Rozvíjel také své privátní značky, označení Poctivá výroba Globus čítá aktuálně přes sedm set výrobků. Globus je vyrábí přímo ve svých hypermarketech v řeznictvích, pekárnách, cukrárnách a restauracích. 

V obchodním roce 2017/2018 vzrostly tržby řetězce Globus meziročně o jedno procento na 23,1 miliardy korun. Zisk společnosti dosáhl po zdanění 401 milionů korun. Globus se letos opět rozhodl navýšit investice do mezd a benefitů svých zaměstnanců v hypermarketech. Letos půjde o částku ve výši 300 milionů korun. 

Za poslední dva roky měly platy zaměstnanců v Globusu vzrůst o 30 procent. „Od července jsme opět zvýšili mzdy a rozšířili zaměstnanecké benefity. Investujeme tentokrát do spokojenosti našich lidí rekordní částku 300 milionů korun, což je o 116 milionů více než loni a dokonce o 170 než předloni,“ upřesnil Hans-Jörg Bauer. Navýšení mezd se má týkat všech zaměstnanců.

-mav-