Absolut chce kampaní otevřít dveře toleranci

úterý, 9. října 2018, 13:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Se sérií pěti dveří chce Absolut vodka vybídnout v ulicích i na sociálních sítích k větší toleranci.

Grafický designér Pavel Fuksa u dveří, které vytvořil pro značku Absolut, foto: MediaGuru.cz

Grafický designér Pavel Fuksa u dveří, které vytvořil pro značku Absolut, foto: MediaGuru.cz

Od pátku 12. října bude po Praze a následně i v Brně a Plzni k vidění pětice pomalovaných dveří, jimiž chce vodka Absolut nabádat k větší toleranci. Každé z dveří, jež vybízejí k otevření, se věnují jinému tématu, například náboženství, LGBT, rovnoprávnosti žen a mužů, migraci či rasismu.

„S kampaní Absolut Tolerance chceme otevírat společenská témata. Jednak se jako alkoholická značka cítíme být součástí momentu, kdy se probírají, protože se tak často děje nad skleničkou. Jednak to máme v naší DNA. Náš zakladatel Lars Olsson Smith byl nejen podnikatel, ale i politik, který se společenskými tématy zabýval,“ popisuje Dagmar Rychterová, brand manažerka značky Absolut ze společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka.

Ruku v ruce jde se společenskými tématy i kreativní ztvárnění, v němž Absolut klade důraz na umělecký rozměr. Autorem potisku dveří je grafický designér Pavel Fuksa, který ke každému z témat zvolil vlastní barevnost a stylizované symboly. Doplňuje je text, jenž představuje postoj značky Absolut k danému tématu. 

„Uvědomujeme si, že některá témata jsou těžká, ale cílem je povzbudit lidi k vyšší míře tolerance. Na případnou diskusi, kterou kampaní vyvoláme, jsme připraveni,“ dodává Dagmar Rychterová. 

Po dobu dvou týdnů budou dveře rozestavěny po Praze, například na Strossmayerově náměstí, na náměstí Míru, na Jungmannově náměstí či náměstí Republiky. Třetí týden budou troje z nich umístěny do Plzně, dvoje do Brna. Dveře jsou navíc vybaveny počítadlem a kolemjdoucí vybízejí, aby šli dál. Celkový počet otevřených dveří by se měl následně promítnout do zatím blíže neurčené CSR aktivity. 

Součástí kampaně bude i komunikace na sociálních sítích a aktivace ve vybraných barech. 

Pod kreativním konceptem kampaně je podepsána agentura Everwhere. Digitální aktivity má na starosti Follow Bubble. 

-stk-