Vedení CME neví, kdy uzavře prodej televize ve Slovinsku

úterý, 23. října 2018, 08:25 TV MediaGuru

Vlastník televize Nova stále čeká na souhlas regulačního úřadu ve Slovinsku.

Zdroj: Facebookové stránky ProPlus

Zdroj: Facebookové stránky ProPlus

Management společnosti Central European Media Enterprises (CME), která vlastní tuzemskou komerční televizi Nova, zatím neví, kdy uzavře prodej svých slovinských televizních aktivit. CME čeká už několik měsíců na souhlas regulačního orgánu. Přestože termín dokončení prodeje slovinské televize už dvakrát prodloužila (naposledy ke konci října 2018), není jisté, zda i tento posunutý termín stihne. Vyplynulo to z konferenčního hovoru managementu CME s investory na konci minulého týdne.

„Zatím nemáme jasno o termínech schvalovacího procesu, nedokážeme říci, jestli se odehraje do konce letošního prosince. Jsme překvapeni, že to trvá tak dlouho. Jsme ale optimisty," uvedl v hovoru jeden ze dvou generálních ředitelů CME Michael del Nin

Slovinské televizní stanice PopTV, Kanal A, Brio, Kino a Oto, které stejně jako servery 24ur.com a Voyo jsou provozovány společností Pro Plus, má na základě dohody z července 2017 získat společnost Slovenia Broadband. Zatímco prodej chorvatské Nova TV uzavřela CME k 31. červenci 2018, prodej slovinské televizní skupiny stále čeká na souhlas antimonopolního úřadu. Podle upravené dohody z letošního léta měla být slovinská transakce uzavřena do 14.9. 2018, poté se posunula do 31.10. 2018. Ani tento termín ale nemusí být naplněn.

-mav-