Tematické stanice Primy tvoří téměř polovinu výkonu skupiny

čtvrtek, 15. listopadu 2018, 11:35 TV MediaGuru

Tematické stanice televizní skupiny Prima zvýšily za poslední rok svůj podíl na sledovanosti.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Tematické stanice televizní skupiny Prima zvyšují svůj podíl na celkovém výsledku skupiny. V letošním roce (za období leden až říjen 2018) už souhrnný podíl stanic Prima Cool, Prima love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Krimi představuje v celodenní sledovanosti v divácké skupině 15+ více než deset procent. Ve srovnání se stejným obdobím loni se jejich podíl zvýšil o téměř dva procentní body. K tomuto výsledku významně pomohlo i uvedení stanice Prima Krimi letos na jaře.

Z grafu níže je patrné, že si v meziročním srovnání polepšily nebo potvrdily svůj loňský výsledek všechny tematické stanice skupiny.   

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, živě+TS0-3, celý den

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, živě+TS0-3, celý den

Své třetí výročí existence si v úterý 20. listopadu připomene kanál Prima Max. Kanál s převážně filmovým obsahem letos dosahoval průměrného celodenního share 2,13 % v divácké skupině 15+ (meziročně +0,26 pb.). Nejúspěšnějším filmem na Prima Max se stal Rambo II, který letos 18. září přitáhl k obrazovkám 271 tisíc diváků (share 7,70 % v CS 15+), a překonal tak dosud nejvyšší sledovanost snímku Avatar z roku 2016 (244 tisíc diváků, share 8,01% v CS 15+).

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

V pořadí pátý kanál skupiny Prima své vysílání zahájil 20. 11. 2015 českou televizní premiérou hitu Vlk z Wall Street. Hlavní vysílací čas stanice je obsazen filmovými snímky.  Podle vysílacího schématu Prima Max jsou pondělky věnovány lehčímu žánru, tedy komediím. Úterky se nesou v duchu akčních a krimi filmů, středy jsou vyhrazeny pro oscarové a hollywoodské snímky. Čtvrteční večery ovládly české filmy a páteční večery patří světové filmové klasice.

-mav-