EK schválila prodej podílu v Lagardére Křetínského firmě CMI

pondělí, 3. prosince 2018, 13:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Podle Evropské komise navrhovaná akvizice neohrozí hospodářskou soutěž.

Evropská komise v pondělí oznámila, že schválila prodej podílu v mediální skupině Lagardère Group firmě Czech Media Invest českého investora Daniela Křetínského. Komise dospěla k názoru, že navrhovaná akvizice nebude vzhledem k velmi omezenému vlivu na strukturu trhu představovat ohrožení hospodářské soutěže.

Spolu s tím získává CMI i francouzskou Elle, mezinárodní edice Elle ale zůstávají Lagardere. „Francouzská edice (ve vlastnictví CMI) tedy za užití značky bude platit podobně, jako třeba česká edice," přiblížil MediaGuru.cz mluvčí CMI Daniel Častvaj. Nákup se rovněž netýká titulů Journal du Dimanche a Paris Match. 

CMI už letos na jaře oznámila akvizici rádiových stanic od Lagardere Active (v Česku Evropa 2, Frekvence 1 a další).

Později CMI oznámila, že Lagardére jedná o koupi časopisů ve Francii, mezi nimiž měly být kromě Elle také Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici Paris a Public.

Letos v říjnu francouzský bankéř Matthieu Pigasse, spolumajitel francouzského deníku Le Monde, prodal firmě Czech Media Invest (CMI) také 49procentní podíl v holdingu Le Nouveau Monde. Jeho prostřednictvím tradiční francouzský list Le Monde spoluvlastní. Skupina CMI letos koupila také francouzský týdeník Marianne.

-čtk-, -mav-