Fio banka uvedla nový reklamní koncept Dobré zvyky

čtvrtek, 27. prosince 2018, 13:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nová reklamní kampaň staví na dobrých zvycích rozličných kultur a národů v porovnání s dobrými zvyky Fio banky.

Klíčový vizuál nové kampaně Fio banky, zdroj: Fio banka

Klíčový vizuál nové kampaně Fio banky, zdroj: Fio banka

Fio banka před koncem roku uvedla novou reklamní kampaň s názvem Dobré zvyky. Dokumentárním stylem s nadsázkou představuje tradiční i ty méně obvyklé rituály světových kultur a srovnává je s výhodami svých bankovních služeb a produktů. Ve spotu, připomínajícím přírodopisný dokument, ukazuje například to, že i když ve světě je normální ledasco, ve Fio bance je dobrým zvykem mít účet bez poplatků či výhodnou hypotéku.

První spoty jsou zaměřené na osobní účet, podnikatelský účet či hypotéku a podíváte se s nimi do Indie, Thajska nebo Peru. Dokumentární záběry doplňuje hraná část spotu, která navazuje na předchozí dobrý zvyk. Kampaň není postavena na přítomnosti známé tváře, chce stavět na jemné nadsázce, kterou suše komentuje Zbyšek Horák.

Banka už dříve naznačila, že nový komunikační koncept připravuje bez Jakuba Koháka, který po dobu tří let vystupoval nejprve v roli bankéře Gigiho, další tři roky zase jako průvodce  po bankovním světě v kampani „Nad e-maily diváků“.

„Věříme, že lidé se u naší reklamy pobaví, ale zároveň se i něco dozví, proto jsme vsadili na klidnější tón komunikace, který víc než dosavadní zběsilou jízdu připomíná dokumentární filmy. Zároveň jsme vsadili na výrazný vizuální styl, jelikož jsme stále toho názoru, že banka nemusí být jen nudnou institucí,“ říká Jan Bláha, obchodní a marketingový ředitel Fio banky.

Kreativní koncept připravila agentura Mark/BBDO, režie hrané části spotů se ujal reklamní režisér Tomáš Bařina. Producentem televizních spotů je agentura Boogie Films. Zimní část kampaně začíná 25. prosince na TV Prima a TV Óčko, podpořená bude bannery a PPC reklamou. Od nového roku budou spoty k vidění na stanicích TV Nova.

-mav-