Obrat Albatros Media se přiblížil k jedné miliardě korun

pondělí, 21. ledna 2019, 07:25 Aktuality, Tisk MediaGuru

Nakladatelství Albatros Media navýšilo obrat osmý rok v řadě, přiblížil se k jedné miliardě.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Knižní nakladatelství Albatros Media pokračovalo i v uplynulém účetním období (od 1.7. 2017 do 30.6. 2018) v navyšování svého obratu. Ten celkově dosáhl 980,4 mil. Kč, což představuje meziroční navýšení o deset procent. Nakladatelství zakončilo účetní období také vyšším ziskem 83,3 mil. Kč (meziročně +8 %).

V uplynulém hospodářském období vydala Albatros Media v České republice celkem 1571 novinek, z toho 1048 fiction a 523 non-fiction titulů. Albatros je největším nakladatelem na tuzemském knižním trhu z pohledu počtu vydávaných titulů.

K 30. červnu 2018 bylo v portfoliu společnosti Albatros Media 14 nakladatelství a jeden koediční projekt (Edice ČT). V říjnu 2018 získala společnost i nakladatelství Panteon.

Ve sledovaném období v rámci skupiny zfúzovaly společnosti Egmont a Kniha Zlín (nástupnická firma Albatros Media), fúzí zanikla i společnost Palmknihy (nástupnická Palmknihy - eReading), do portfolia pak přibyla společnost Vyšehrad. Do skupiny patří značky: Albatros, CooBoo, Fragment, Egmont, Plus, Motto, XYZ, Kniha Zlín, B4U Publishing, Computer Press, Edika, CPress, BizBooks a Management Press.

-mav-