Seznam.cz: Marketing řídí Herian, obchodní rozvoj Mansour

pondělí, 7. ledna 2019, 13:50 Lidé, Internet & Mobil MediaGuru

Internetová jednička Seznam.cz ohlašuje příchod Jiřího Heriana a Daniela Mansoura.

Jiří Herian, Daniel Mansour, foto: Seznam.cz

Jiří Herian, Daniel Mansour, foto: Seznam.cz

Internetová tuzemská jednička Seznam.cz má od ledna nového šéfa marketingu. Stává se jím Jiří Herian, který bude v nové pozici zodpovědný nejen za brandový marketing, ale i za produktovou a B2B komunikaci. Povede také týmy eventů, distribuce a sociálních sítí i kreativní a grafické oddělení. Do společnosti na začátku roku nastoupil i Daniel Mansour, a to na pozici Business Development Director.

Jiří Herian posledních dvacet let působil v mediálních agenturách skupiny Omnicom Media Group. Na pozici Managing Director vedl agentury Attention!Media, následně PHD a nakonec i OMD. „Přál bych si, aby pro Seznam.cz byly přínosem nejen moje profesní znalosti v oblasti mediálního trhu, ale i zkušenosti s vedením a motivací lidí,“ říká Herian.

Daniel Mansour se v posledních letech věnoval na pozici Head of Digital rozvoji digitálu v agentuře Wawemaker. V ní tvořil obchodní strategii a také koordinoval digitální týmy napříč skupinou GroupM. Byl zodpovědný za komunikační strategii řady klientů. Předtím dlouhodobě působil ve vedoucí pozici v agentuře Universal McCann. „Rád bych pomohl s rozvojem nových obchodních příležitostí české internetové jedničce,“ sdělil Mansour.

Obě oddělení měl doposud na starosti Aleh Drohal, který nadále zůstává provozním ředitelem Seznam.cz. Z pozice marketingového ředitele odešel před koncem roku Martin Klofanda, oddělení pak dočasně vedl právě Drohal.

-mav-