Mafra zfúzuje s magazínovou firmou Mafra Print

čtvrtek, 28. března 2019, 11:20 Tisk MediaGuru

Mafra zjednoduší svou strukturu v tištěném segmentu, vydávání magazínů převede přímo pod společnost Mafra.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Společnost Mafra se sloučí s firmou Mafra Print, kterou stoprocentně vlastní. Nástupnickou společností se stane Mafra, firma Mafra Print zanikne. Vyplývá to z projektu fúze uloženého ve Sbírce listin.

Pod společností Mafra Print firma provozuje vydávání časopisů, které loni koupila od tuzemské pobočky vydavatelství Bauer Media. Jde tak o časopisy, mezi kterými jsou například týdeníky Rytmus života, Pestrý svět, Tina, televizní časopisy TV max, Týdeník Televize nebo TV Revue, čtrnáctideníky Žena a život nebo Napsáno životem či měsíčníky Cosmopolitan, Harper's Bazaar nebo Esquire.

Po fúzi se tak Mafra stane přímým vydavatelem zmíněných časopisů. Už v současnosti zajišťuje vydávání týdeníků Téma a 5plus2 a deníků Mladá fronta Dnes, Lidové noviny a Metro. Je také provozovatelem řady webů, nejnavštěvovanějším z nich je iDnes.cz

Přes společnost Mafra Print zároveň skupina drží podíl v distribuční firmě Mediaprint & Kapa Pressegrosso (17,7 %).

Podívejte se na strukturu skupiny Mafra v naší infografice vlastníků médií zde.

Mafra oznámila dohodu o převzetí Bauer Media loni v říjnu. Do své skupiny začala zakoupené portfolio integrovat na začátku loňského prosince. Podle generálního ředitele Štěpána Košíka tehdy předpokládala, že spojení s Bauer Media bude dokončeno v horizontu půl roku.  

Mafra si díky akvizici Bauer Media polepšila na tištěném trhu. Podle dat průzkumu čtenosti Media projekt za druhé pololetí 2018, které má MediaGuru.cz k dispozici, se podíl skupiny Mafra na čtenářském trhu stal díky nákupu časopisů nejvyšším. Svými tituly oslovuje 3,6 mil. čtenářů, kumulovaný podíl Mafra a Mafra Print má na čtenářském trhu představovat 28 %. 

-mav-