Plzeňský Prazdroj si registruje značku kolového nápoje

úterý, 23. dubna 2019, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Značku s názvem Locola si registruje pivovarská společnost Plzeňský Prazdroj.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Plzeňský Prazdroj si registruje novou značku Locola. Název přímo odkazuje ke kategorii kolových nápojů, v níž tato pivovarská společnost není žádným nováčkem. Již od roku 2009 nabízí hospodám a restauracím čepovanou Swist Colu. 

Zda bude značka Locola nakonec komerčně využita, však zatím není jasné. „Plzeňský Prazdroj má registrováno velké množství značek, některé z nich komerčně používá a jiné nikoli. Registrace nového označení tak není nějakým překvapivým krokem,“ uvedla za firmu Veronika Hořáková, marketingová manažerka pro nové kategorie.  

Plzeňský Prazdroj na poli inovací zkouší mnohé novinky. „Nyní máme hodně odvážné myšlenky a věřím, že některé z nich se nám podaří v horizontu pár let i realizovat,“ řekla Veronika Hořáková v našem rozhovoru koncem října loňského roku. Pod značkou Birell uvádí nové příchuti, včetně kombinací s bylinkami v řadě Birell Botanicals, v kategorii ciderů pracuje s vlastními značkami Kingswood a Frisco, který byl dříve prezentován jako sladový nápoj. Rovněž experimentuje se sušenkami z mláta. Nový kolový nápoj by tak nebyl úplně nemyslitelný. 

-stk-