ČT už nabízí sponzoring k české verzi reality Bake Off

čtvrtek, 20. června 2019, 07:35 TV MediaGuru

S uvedením české verze reality show Bake Off počítá Česká televize na jaře příštího roku.

Foto: ČT

Foto: ČT

Česká televize už nabízí možnosti komerční prezentace spojené s připravovanou českou verzí reality show pro amatérské pekaře a cukráře Bake Off. V Česku by se měla vysílat pod názvem Peče celá země.

Nová reality show by se měla na obrazovkách ČT vysílat na jaře roku 2020. Komerčně se s pořadem mohou spojit až tři sponzoři. V pořadu bude možné využít dva sponzorské vzkazy o délce deseti vteřin (před pořadem a po pořadu) a také product placement.

Bake Off je reality show, ve které se dvanáct amatérských pekařů a cukrářů utká pod dohledem poroty o titul nejlepšího neprofesionála v oboru. Počítá se s deseti díly, soutěžící jsou postupně vyřazováni a v posledním desátém díle zůstane finální trojice, ze které vzejde vítěz. Soutěžící dostávají v každém díle úkoly, které jsou pokaždé jiné (z různých oblastí pečení – např. výroba pravých podkrkonošských buchet, recept na upečení kvasového chleba, slaných koláčů, složitého dortu nebo regionálních laskomin).

Televizní soutěž The Great British Bake Off (zkráceně Bake Off) produkuje v Británii  Love Productions. Show se poprvé vysílala v roce 2010. První čtyři série nabídla BBC 2, poté se soutěž pro velký divácký zájem přesunula na BBC 1. Vysílací práva si později zajistil britský kanál Channel 4. Pořad se už rozšířil do dvaceti zemí. Popularita pořadu vedla také ke vzniku jeho dalších odvozených verzí: juniorský Bake Off pro děti či verze pro profesionální pekaře.

Česká televize si práva na vysílání pořadu zajistila na předloňském veletrhu MipTV v Cannes. Pro české diváky půjde o nový formát reality show, pořad se u nás zatím nevysílal. 

-mav-