Mezinárodní festival PIAF se už konat nebude

čtvrtek, 22. srpna 2019, 10:45 Reklama MediaGuru

Ani roční pauza festivalu PIAF k restartu nepomohla. Mezinárodní festival se už v Praze konat nebude.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Mezinárodní festival PIAF, který byl založen v roce 2010, ukončuje svou činnost. Ani roční přestávka, kterou si organizátoři letos u soutěže dali, k restartu nepomohla. Spolu s tím končí i spolupráce se společností Blue Events, s níž poslední dva roky organizoval konferenci Communication Summit. Ta však bude i nadále pokračovat, příští rok proběhne 26. května v DOX+.

PIAF založil Martin Štěpánek, někdejší ředitel a spolumajitel skupiny Publicis v České republice, s cílem vytvořit v Praze konferenci se soutěží s mezinárodním dosahem. Přesto se festivalu nepodařilo získat v tuzemské odborné komunitě jednoznačnou podporu. V souvislosti s převisem nabídky konferenčních aktivit a proměnou zájmu odborné veřejnosti s důrazem na efektivitu, se podle organizátorů formát festivalu PIAF vyčerpal a k zásadní rekonstrukci už chyběla motivace.

„Chci poděkovat všem partnerům a přátelům, kteří PIAFu pomáhali a podporovali jej. Věřím, že pro řadu mých bývalých kolegů v branži byla účast v soutěži, porotě nebo na konferencích profesionálně přínosná,“ říká Martin Štěpánek.

Kreativní soutěž PIAF pořádal do roku 2018. Rok předtím skončilo hospodaření společnosti podle účetní uzávěrky sestavené k 31. srpnu 2017 se ztrátou 962 tisíc korun. Tržby tehdy představovaly 3,14 mil. korun.

V minulosti se také uvažovalo o majetkovém převzetí PIAFu Asociací komunikační agentur (AKA), jejímž výkonným předsedou je Marek Hlavica, který zároveň řídil i festival.

-stk-