Měsíčník Instinkt naposledy vyjde 3. října

neděle, 29. září 2019, 08:50 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Empresa Media zastavuje vydávání svého společenského časopisu Instinkt.

Repro: Instinkt

Repro: Instinkt

Časopis Instinkt v říjnu definitivně skončí. Poslední letošní desáté číslo měsíčníku vydavatelství Empresa Media vyjde 3. října. Vydavatelství to sdělilo prodejcům předplatného a spolumajitel Empresa Media Jaromír Soukup o tom informoval na svém facebooku.

„Něco končí, něco začíná. Takový je koloběh, který jen tak nezměníme. A platí i v případě mého vydavatelství. A tak konec čeká časopis Instinkt, který dlouhé roky dělal radost svým čtenářům a čtenářkám, ale své možnosti už vyčerpal. A naopak spouštíme nový zpravodajský web www.barrandov.tv, kde budeme informovat o aktuálním dění tak, jak jste zvyklí na TV Barrandov," napsal Soukup na svém profilu.

Podle Daniela Köppla, výkonného ředitele Empresa Media,  je ekonomická stránka vydávání neúprosná. „V momentě, kdy klesají investice do nákupu inzerce v tištěných médiích, už neměl Instinkt místo na trhu," citovala jeho vyjádření Česká televize.

Společensko-reportážní časopis Instinkt vznikl v roce 2002 a Empresa Media Jaromíra Soukupa jej vydává od roku 2011. Původně týdeník se letos v květnu přeměnil na měsíčník. Prodaný náklad se v červenci pohyboval kolem 28.000 výtisků, což je zhruba polovina tištěného nákladu.

Empresa již letos přestala vydávat časopis Faktor Soukup. Loni prodala odborný týdeník MarketingSalesMedia a ukončila vydávání měsíčníků Popcorn a Top dívky. Empresa Media nadále drží v portfoliu tištěné tituly Týden, Sedmička, Exkluziv, Instinkt Interview, Týden Historie, Sedmička křížovky, Sedmička Naše životy a Sedmička křížovky XXL.

-čtk, -mav-