Vydavatel Vogue uvažuje o vydávání i dalších titulů

čtvrtek, 12. září 2019, 11:45 Tisk MediaGuru

Vydavatelství V24 Media jedná o možnosti vydávání dalšího nebo dalších titulů.

Zdroj: Vogue CS

Zdroj: Vogue CS

Společnost V24 Media, vydávající na českém a slovenském trhu magazín Vogue, uvažuje o přidání dalšího nebo dalších titulů. 

„Časopis ani vydavatelská společnost nejsou na prodej a v současné době nejednám s nikým o jejich převzetí. Po více než roce působení jsou stabilní a zdravé, což dokládá i skutečnost, že v příštím roce uvažujeme o vydávání dalšího nebo dalších titulů. Stejně jako mnoho jiných rychle rostoucích společností, i my jednáme s investory, kteří sdílejí naši vizi o budoucnosti vydávání tištěných a digitálních médií. V24 Media podniká kroky k získání kapitálu pro nové projekty, což je skutečnost, která by neměla být zaměňována s prodejem firmy,“ uvedla Michaela Seewald, zakladatelka a ředitelka vydavatelství. 

Tvrzení o prodeji se objevilo následně po množících se informacích o odchodu Andrey Běhounkové, první šéfredaktorky domácí edice Vogue, a jejího týmu. Ta však i s Janem Králíčkem ve vydavatelství zůstává. Nyní je na pultech zatím jejich poslední číslo s Helenou Christensen na obálce. V červenci Vogue CS zaznamenal zatím nejvyšší prodaný náklad v letošním roce – obálka se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou prodala 16 603 ks. 

Změnu ale v létě doznalo vedení inzertního týmu. Novou šéfkou prodeje inzerce se stala Monika Tobolková, která posledních téměř deset let pracovala v konkurenčním vydavatelství Burda International CZ. Naposledy zastávala post manažerky inzerce pro tituly Marie Claire, Joy a Svět ženy.  Z Vogue tak odchází stávající šéfka inzerce Marie Jarosová.

První číslo Vogue CS vyšlo loni v srpnu. Společnost V24 Media získala od Condé Nast International licenci na vydávání Vogue CS na dobu deseti let. Prodané náklady časopisu se po prvním čísle, kterého se prodalo přes 30 tisíc kusů, ustálily podle dat ABC ČR na 16–17 tisících výtisků.

Československá Vogue je 24. edicí v pořadí. Vogue vychází ve Spojených státech, Španělsku, v Británii, Francii, Itálii, Německu, Rusku, Japonsku, Číně, na Tchaj-wanu, v Mexiku a Latinské Americe, na Středním východě, v Koreji, Brazílii, Austrálii, Portugalsku, Indii, Turecku, Thajsku, Polsku, Nizozemsku a na Ukrajině.

-stk-