CIF: Janek Kroupa povede investigativní tým Seznam.cz

úterý, 15. října 2019, 16:35 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Seznam.cz vytváří investigativní tým, do jeho čela se postaví Janek Kroupa.

Janek Kroupa v pořadu Příběhy českých zločinů, zdroj: TV Nova

Janek Kroupa v pořadu Příběhy českých zločinů, zdroj: TV Nova

Seznam.cz připravuje v rámci svého zpravodajství nový tým investigativních novinářů, který povede Janek Kroupa. Na konferenci Czech Internet Forum (CIF) to uvedl ředitel divize Zpravodajství a rádií Seznam.cz Jakub Unger.

„Vybudujeme samostatnou redakci investigativních novinářů. Příchod Janka Kroupy očekáváme už brzy a naplňuje mě to vidinou, že budování zpravodajství na Seznamu může být dál zajímavé," přiblížil posluchačům Unger, který na konferenci popsal tříletou etapu budování vlastního zpravodajského obsahu. 

Seznam.cz vedle redakce investigativců připravuje také novou podobu webu Seznam Zprávy. Ambice webu zůstává stejná, a tou je podle Ungera nabízet kvalitní zpravodajství. Seznam chce dále na poli zpravodajství rozvíjet i audio obsah a multimediální obsah. 

Vedle internetového zpravodajství a Televize Seznam disponuje také rádiovými stanicemi Expres a Classic Praha.

Do redakce Seznam Zpráv také míří některé nové tváře. Jsou mezi nimi podle Ungera mj. Jiří Pšenička, Tomáš Pergler, Petr Kubica nebo Jan Lipold (pro Seznam Zprávy připravuje názorovou rubriku). Další oznámené personální změny najdete zde

Janek Kroupa je v současnosti investigativní reportér Radiožurnálu. Pracoval v TV Nova (pro tu pro letošní podzimní sezónu připravil pořad Příběhy českých zločinů), spolupracuje i s Českou televizí. Získal cenu Elsa, Novinářskou křepelku a cenu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky za válečné reportáže.

-mav-