Adidas se spojuje s luxusní značkou Prada

neděle, 1. prosince 2019, 08:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nově vzniklá spolupráce sportovní značky Adidas a luxusní Prady je postavena na spojení módy a výkonu. Jejím cílem je přinášet nové pohledy na ikonické produkty.

Adidas a Prada uzavírají dlouhodobé partnerství, zdroj: Adidas.

Adidas a Prada uzavírají dlouhodobé partnerství, zdroj: Adidas.

Italský dům s luxusním zbožím Prada spojuje své síly se sportovní značkou Adidas. V rámci dlouhodobého partnerství se budou společně zaměřovat na tradici obou značek, ale také na moderní technologie a inovace, a to s cílem přinášet zcela nové pohledy na své ikonické produkty.

Nově vzniklá spolupráce je postavena na spojení módy a výkonu – sportovní odkaz značky adidas i její přístup k novým materiálům se má propojit s historií Prady, její práci s koženým zbožím i pohled na luxus a kvalitu. Prvním mezníkem spolupráce bude uvedení nové jachtařské obuvi Luna Rossa, která bude představena v roce 2020.

Prvním krokem na společné cestě ovšem bude letošní uvedení limitované kolekce Superstar Prada for Adidas, která bude čítat pouhých 700 kusů. Její součástí bude kromě tenisek také taška. Boty Superstar byly poprvé představeny před 50 lety jako basketbalová obuv, která postupně pronikla i do hudebního světa a do pouličních subkultur. Celou speciální edici vyrobí Prada kompletně v Itálii. K dostání bude od 4. prosince na adidas.cz či ve vybraných prodejnách Prada.

Spolupráce luxusních značek s hráči z jiných segmentů dnes už není ojedinělá. Například Louis Vuitton se v roce 2017 spojil se streetwearovou značkou Supreme, Ralph Lauren spolupracoval s Palace a Fendi se značkou Fila.

-stk-