CNN Prima News získala licenci i na internetové vysílání

čtvrtek, 30. ledna 2020, 12:50 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Televizní skupina Prima přidává k dosavadním licencím pro stanici CNN Prima News i možnost internetového vysílání.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila FTV Prima licenci na provozování stanice CNN Prima News pomocí internetu. Prima už loni v červnu získala od rady licenci k provozování zemského celoplošného vysílání a satelitního vysílání na 12 let.

CNN Prima News tak bude dostupná v terestrickém vysílání i v nabídce kabelových, satelitních operátorů a také přes IPTV. CNN Prima News už má i pozici v terestrickém celoplošném vysílání DVB-T2. Vysílat bude v českém jazyce a stane se devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima. Přesný termín zahájení vysílání stále není znám, mělo by se tak ale stát v prvním čtvrtletí letošního roku.

Podle dřívějších informací, zaslaných RRTV, má CNN Prima News nabízet program informačního charakteru, obsahující zpravodajství, publicistiku, magazíny či diskusní pořady. Ranní vysílání bude moderovat Libor Bouček, do týmu moderátorů přišla i Markéta Fialová

Hlavním konkurentem CNN Prima News bude zpravodajská stanice ČT24. Její průměrný podíl na sledovanosti dosáhl v loňském roce téměř 4 procent (3,94 %, 15+, celý den, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Také ČT24 nabízí své vysílání na internetu. Letos v lednu navíc spustila na webu novou službu ČT24 Živě Extra. Generální ředitel ČT Petr Dvořák loni na podzim Radě ČT popsal, že rozšíření zpravodajského webu ČT24 má nabídnout zpravodajský obsah, který se nevejde do běžného televizního vysílání. Rozšířené vysílání má být dostupné i prostřednictvím televizorů s připojením k internetu v rámci tzv. hybridní televize (HbbTV). 

FTV Prima získala nově od RRTV také licenci pro celoplošné zemské vysílání stanice Prima +1. Jde o vysílání, které nabízí vysílání stanice Prima v posunutém režimu o jednu hodinu. Také ta už má svou pozici v terestrickém multiplexu DVB-T2.

-mav-