Internet Info koupilo vydavatelství IDG Czech

úterý, 7. ledna 2020, 15:40 Tisk MediaGuru

Vydavatelství odborných titulů o informačních technologiích má nového majitele. Je jím společnost Internet Info.

Zdroj: repro IDG

Zdroj: repro IDG

Internet Info rozšiřuje své portfolio o tištěná i online média společnosti IDG Czech Republic, která operuje převážně na trhu odborných (B2B) titulů. Získává sto procent této vydavatelské společnosti. Spolu s tištěnými a online tituly plánuje Internet Info začlenit i konference IDG. Zachováno tak bude celé dosavadní portfolio médií i pořádaných konferencí. 

„IDG Czech Republic je tradičně silné zejména v tištěných médiích, zatímco Internet Info je významný hráč v online světě, proto se velmi dobře doplňujeme. Na jedné straně nám toto spojení otevírá prostor ke vstupu do dalšího mediatypu, ve kterém jsme dosud nepůsobili. Zároveň však budeme moci využít svých zkušeností také k dalšímu rozvoji online titulů IDG, což posílí i naši pozici na internetovém trhu,“ sdělil Marek Antoš, většinový majitel (88 %) vydavatelství Internet Info.

„Rok 2020 má být rokem změn a výzev. A nesmírně mě těší, že ta zásadní změna u nás probíhá právě se společností Internet Info,” dodala Jana Pelikánová, výkonná ředitelka IDG Czech Republic.

Dosavadním vlastníkem IDG Czech byla americká společnost IDG Communications, Inc. Před třemi lety koupil tuto americkou firmu čínský konglomerát Oceanwide Holdings spolu s investiční firmou IDG Capital, řízenou šéfem čínské pobočky IDG

IDG Czech Republic vydává tištěné tituly Computerworld, CIO Business World, ChannelWorld, Security World, CFO World a HD World, provozuje internetová média, např. Computerworld, CIO Business World, PC World a pořádá odborné konference ICT ve zdravotnictví, ICT ve školství, Umělá inteligence a Cyber Security. V roce 2018 dosáhlo tržeb ve výši přes 21 mil. Kč a skončilo ve ztrátě převyšující 2 mil. Kč.

Internet Info provozuje odborné servery Lupa.cz, Podnikatel.cz, Měšec.cz, Vitalia.cz, Root.cz, Slunečnice.cz, Stahuj.cz, internetový obchod SW.cz a pořádá dvě desítky odborných konferencí ročně.

-mav-