Kampaň podpoří Mezinárodní den žen a dívek ve vědě

neděle, 2. února 2020, 08:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

NKC – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR se již popáté kampaní připojí k Mezinárodnímu dni žen a dívek ve vědě, který se koná 11. února.

Zdroj: NKC - gender a věda Sociologického ústavu AV ČR

Zdroj: NKC - gender a věda Sociologického ústavu AV ČR

NKC – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR se prostřednictvím kampaně na sociálních sítích i letos připojí k Mezinárodnímu dni žen a dívek ve vědě, který se každoročně koná 11. února. Záštitu nad kampaní převzalo OSN. Součástí kampaně bude i výzva určená vědkyním, vědcům, výzkumným institucím, vysokým školám, studujícím i široké veřejnosti, aby se zapojili a přispěli sdílením jmen a úspěchů mladých studentek s hashtagem #HolkyVeVědě.

Od 1. do 11. února 2020 budou na Facebooku, Twitteru a Instagramu NKC – gender a věda zveřejňována videa a rozhovory se studentkami do 25 let, které mají nakročeno k úspěšné vědecké kariéře. „Letošní ročník jsme se rozhodly zaměřit na mladé studentky a začínající vědkyně. Chceme ukázat jejich úspěchy a motivovat pro vědeckou profesi další dívky,“ říká Marcela Linková, vedoucí NKC – gender a věda.

Mezinárodní den žen a dívek ve vědě byl vyhlášen Valným shromážděním OSN v roce 2015. Má připomenout zásadní úlohu žen a dívek ve vědě a podpořit jejich zapojení do výzkumu.

-zue-