Soukup: Nezměnil jsem se, prezident má dveře otevřené

středa, 22. ledna 2020, 07:35 TV MediaGuru

Ředitel Empresa Media Jaromír Soukup obhajuje své kroky z posledních dnů a vylučuje názorové kotrmelce.

Duel Jaromíra Soukupa, foto: TV Barrandov

Duel Jaromíra Soukupa, foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup, generální ředitel Empresa Media, pod kterou spadá i televize Barrandov, se na svém facebookovém profilu vyjádřil k dohadům, podle kterých názorově otočil. Tyto dohady se objevují od začátku roku a souvisejí s některými Soukupovými názory, které od začátku roku veřejně prezentuje. Posílily také v souvislosti s ukončením natáčení pořadu Týden s prezidentem.

Soukup napsal, že se nezměnil a že veškeré jeho kroky vycházejí z přesvědčení, že to, co dělá, považuje za správné. „Například jsem přesvědčený, že vlastník médií nemá zasahovat do obsahu svých médií. Já jsem nikdy žádnému ze svých novinářů nezasáhl do jeho textu. Nikdy jsem nenařizoval, co v textu má či nemá být. Když se chci vyjádřit, tak se nebojím mluvit sám za sebe. Ať už v televizi, na twitteru, na facebooku či jinde," napsal mj. na svůj účet.

Vyjádřil se i k zastoupení politiků ve svých diskusních pořadech a obhajoval četnou přítomnost předsedy SPD Tomia Okamury. „Ano, pan Okamura do Duelu chodí často. Možná by v něm byl méně často, pokud by na má pozvání reagovali i představitelé dalších opozičních stran. Nemohu za to, že někteří mé pozvání opakovaně nepřijímají. Ale trvám na tom, že SPD do Duelů patří: ve volbách získalo hnutí takřka 11 procent hlasů," vysvětlil. 

Připomněl také, že po několik let dával prostor prezidentu Miloši Zemanovi. Odůvodnil to tím, že hlava státu má mít prostor ke sdělování svých myšlenek a názorů veřejnosti. „V mé televizi nestrpím cenzuru. I nadále budu zvát politiky všech demokratických politických stran zastoupených v českém parlamentu. Dveře nemá zavřené ani prezident republiky. A takto podle mého názoru mají fungovat velká média. Mají nabízet prostor všem," uvedl.

Otázka je, jaký bude další vývoj kolem skupiny Empresa Media a TV Barrandov. Deník N v těchto dnech informoval, že do konce ledna by měly mediální firmy Jaromíra Soukupa uhradit splátku úvěru u ČSOB. V opačném případě může hrozit návrh na insolvenci. Podle Soukupa ale nemá skupina žádnou ztrátovou společnost.

-mav-