Globus otevřel na pražském Pankráci prodejnu Fresh

čtvrtek, 6. února 2020, 16:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Po Pardubicích přichází Globus se svým menším prodejním formátem Fresh i do Prahy.

Globus Fresh nabídne pod jednou střechou prodejnu, kavárnu i restauraci, zdroj: Globus.

Globus Fresh nabídne pod jednou střechou prodejnu, kavárnu i restauraci, zdroj: Globus.

Společnost Globus otevřela druhou prodejnu v menším konceptu Fresh V Praze. Po dvou letech, kdy nový formát uvedla v Pardubicích, s ním přichází na Pankrác.

Pod jednou střechou a v jedné platební zóně nabídne prodejnu čerstvých potravin, kavárnu i restauraci. „Přibližujeme se více do rezidenčních oblastí a s nabídkou toho nejlepšího z Globusu. To je naše cesta, jak oslovit nové i stávající zákazníky,“ řekl Hans-Jörg Bauer, jednatel Globus ČR. 

Hlavní prostor nového Globusu Fresh tvoří obsluhovaná restaurace, která nabídne snídaně, obědy i večeře. V nabídce bude denně i vegetariánské menu nebo sladká jídla. Fresh má vedle restaurace bufetovou zónu a kavárnu s kávovým barem. Restaurace a kavárna nabízí ekologické řešení obalů pro odnos jídel a nápojů, tzv. zálohovaný systém „otoč kelímek“ a „otoč misku“. 

Součástí nabídky jsou i výrobky vlastní výroby značky Poctivá výroba Globus, ať už z cukrárny, pekárny, či řeznictví. „Suroviny i výroba bude lidem na očích. Vše je autentické,“ říká za Globus Ivan Blažek, vedoucí nových formátů. Kromě gastronomie a pultů s čerstvými výrobky nabídne Fresh i menší samoobslužnou prodejnu s širokým výběrem alternativních potravin ze sekce Zdravý svět či základním drogistickým zbožím.

Plynulost provozu zajišťují online objednávky na pultech i samoobslužné pokladny pro závěrečné placení. Při nákupu zákazník prochází prostor s interní Fresh kartou, na kterou obsluha načte v průběhu návštěvy konzumaci a zakoupené zboží na pultech, sortiment z prodejny si pak naskenuje na samoobslužných pokladnách. K dispozici jsou zákazníkům také klasické pokladny s obsluhou. Platba bude vždy jen jedna finální. Tu lze učinit hotovostí, bezkontaktně, ale i stravenkami včetně elektronických. Prodejna je otevřena každý den v týdnu.

-stk-