Mladá fronta obdržela dvě nabídky na úvěrové financování

čtvrtek, 20. února 2020, 11:45 Tisk MediaGuru

CPI Property Group a Czechoslovak Group se přihlásily do veřejné výzvy na úvěrové financování Mladé fronty.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Společnost Mladá fronta obdržela dvě nabídky na úvěrové financování. Přišly jako odpověď na oznámení veřejné výzvy, která byla zveřejněna v úterý 18. února 2020. Termín pro podání těchto nabídek uplynul ve středu o půlnoci, i přes takto krátkou lhůtu společnost obdržela dvě nabídky, oznámila ve čtvrtek tisková mluvčí Mladé fronty Pavlína Míčová.

„Na naši výzvu zareagovaly dva subjekty. Jde o společnosti CPI Property Group a Czechoslovak Group,“ upřesnil Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta. „Skutečnost, že se nám ve lhůtě čtyřiadvaceti hodin podařilo získat dvě nabídky na relativně vysoký úvěr, svědčí o tom, že trh sdílí naši důvěru ve zdraví a životaschopnost firmy. O nabídkách teď budeme intenzivně jednat. Naší jednoznačnou prioritou je zachování chodu společnosti,“ doplnil Jan Mašek.

Časový rámec pro rozhodnutí na základě probíhajících jednání má být podle tiskové mluvčí Pavlíny Míčové velmi krátký, počítá se v řádech několika dní.​

Společnost Mladá fronta se dostala pod tlak poté, co jí úvěrující banka v zesplatnila provozní kontokorent. Představenstvo společnosti tak muselo požádat o ochranu před věřiteli a management zahájil proces krizového řízení, jehož cílem je dosáhnout reorganizace při zachování provozu společnosti a pracovních míst. Kromě zajištění provozního financování prostřednictvím úvěru vedení společnosti pokračuje v jednáních s potenciálními investory.

Realitní skupinu CPI Property Group většinově vlastní miliardář Radovan Vítek. Skupinu Czechoslovak Group ovládá miliardář Michal Strnad. Firmu Czechoslovak Group v minulosti označili zástupci Mladé fronty i její majitel František Savov za původce insolvenčních návrhů, které byly na společnost podané.

-mav-