Slovenský The Streets otevírá v Praze novou prodejnu

pátek, 14. února 2020, 16:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Slovenský e-shop The Streets, jenž se specializuje na tenisky, v Praze otevřel svou novou prodejnu.

Nová prodejna The Streets v Martinské ulici v Praze, zdroj: The Streets

Nová prodejna The Streets v Martinské ulici v Praze, zdroj: The Streets

Nový obchod v Praze otevřel slovenský e-shop The Streets. Svou dosavadní prodejnu z Opletalovy ulice přemístil na adresu Martinská 2. „Primární koncepcí The Streets je propojení basketbalu a streetwearu, tzv. pouliční módy,“ popisuje zástupce marketingu společnosti Matěj Kretík.

Pobočka slouží jako klasická prodejna ale také jako výdejna zboží e-shopu. Fanoušci streetwearové obuvi zde kromě klasických modelů mohou získat i tenisky z limitovaných kolekcí prostřednictvím tzv. rafflů neboli aukcí o modely tenisek, kterých je jen omezené množství. Vybírat mohou mezi značkami Nike, Air Jordan, adidas, Vans, Converse, Reebok, Eastpak, Chinatown Market, Crep, Sneaky a dalšími.

Interiér je inspirovaný technologií Air, která se odráží na celém vzhledu
prodejny. Hned za vstupem přichází zákazník do tzv. nebeské části s oblaky, kde se nachází
stěna s poletujícími teniskami. Uprostřed místnosti ze stěny vystupuje velké logo Wings, které je jedním ze základních symbolů značky Jordan. Dále v prodejně se sluncem prosvětlené mraky mění ve večerní oblohu zahalující zadní místnost, kde si mohou návštěvníci po uzavření skleněné příčky zastřílet na basketbalový koš. O patro níže je pak interiér stylizovaný do ulic města, kterému vládnou betonové, dřevěné a železné prvky.

Zdroj: The Streets

Zdroj: The Streets

Hlavní dominantou přední části obchodu je tzv. Jumpmana, zdroj: The Streets

Hlavní dominantou přední části obchodu je tzv. Jumpmana, zdroj: The Streets

Součástí prodejny je i místnost s basketbalovým košem, zdroj: The Streets.

Součástí prodejny je i místnost s basketbalovým košem, zdroj: The Streets.

Součástí prodejny je také technologie Air scan, kde se zákazník po přiložení podrážky ke skeneru dozví celý příběh daných tenisek včetně roku navržení, designéra nebo první barevné kombinace. Ve spodní „městské“ části obchodu je umístěna také malá laboratoř, která slouží k úpravám tenisek a oděvů.

Celý interiér dokreslují další vizuální prvky, jako kasa ve tvaru Air Unit nebo hlavní dominanta přední části obchodu v podobě tzv. Jumpmana, ikonického loga značky Michaela Jordana umístěného na zdi, který dokáže měnit barvy dle potřeby.

The Streets, jenž má svou pobočku také v Bratislavě a Košicích, není jediným e-shopem s teniskami, který v Česku provozuje kamenný obchod. V pražském Vnitroblocku a v ulici Na Příkopě má své prodejny Footshop, v Jindřišské ulici zase Queens. Na Václavském náměstí, v nákupním centru Palladium a na Smíchově je navíc přítomný americký Foot Locker.

-stk-