Tullamore D.E.W. nasazuje do obchodů „bary“

pátek, 7. února 2020, 07:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Tullamore D.E.W. představuje kampaní upravenou vizuální identitu, kterou chce zaujmout mladší spotřebitele.

Tullamore D.E.W. v Makru na Černém Mostě, zdroj: Dago

Tullamore D.E.W. v Makru na Černém Mostě, zdroj: Dago

Irská whiskey Tullamore D.E.W. kampaní uvádí svou novou vizuální identitu, jež má za cíl značku omladit a přiblížit ji lidem kolem 25 let. „Chceme jim vysvětlit, co znamená ‚blend‘ a vyzdvihnout Tullamore D.E.W. jako blendovanou whiskey, která chce budovat slávu blendu ve whiskey i v životě,“ přibližuje Lenka Horníková, Trade Marketing Channel Specialist společnosti Mast-Jägermeister, jež whiskey na českém trhu distribuuje.

Kampaň je k vidění v televizi a místě prodeje, kde jsou v českých i slovenských řetězcích k vidění „bary“, tedy jejich zmenšeniny v rámci paletových ostrovů. „Oslovuje mladší spotřebitele, kteří mají svou partu kamarádů, s nimiž se chodí bavit do barů a klubů. Ukazujeme jim, že naše whiskey je skvělá volba pro tuto příležitost,“ doplňuje Lenka Horníková.

Dvoupaletí, na nějž nakupující mohli narazit v obchodech Albert, Globus, Makro a na Slovensku ještě v obchodech Tesco, je kompletně zhotoveno z úsporného kartonu. „Výjimku tvoří pouze skleničky, závěsné lampičky se zakulacenými stínítky, plastové napodobeniny kostek ledu, dřevěná židle nebo zvonec, na který ve skutečnosti zvoní barman, když dostává velké spropitné nebo někdo objednává velkou rundu. Všechny tyto reálné prvky v zákazníkovi podtrhují pocit, že se nachází u baru a kupuje si drink. Vtahují ho do děje momentu spotřeby,“ vysvětluje Eva Perglová ze společnosti Dago, která POP prostředek vytvořila.

Paletový ostrov Tullamore D.E.W. ve slovenském obchodě Tesco, zdroj: Dago

Paletový ostrov Tullamore D.E.W. ve slovenském obchodě Tesco, zdroj: Dago

Kromě zmenšenin barů Tullamore D.E.W. využívá také permanentní shop-in-shop, který je umístěn v Makru na pražském Černém Mostě. Jeho vzhled a cíle se však od předchozí aplikace liší. „Sekundární cílovkou pro nás byli majitelé gastropodniků, kteří ji svým zákazníkům nabízejí,“ popisuje za Mast-Jägermeister Márk Zala.

Technicky jde o velkou šestipaletovou konstrukci, při jejíž výrobě byla použita voština a dřevo v kombinaci se skutečnými předměty. Do kožených křesílek se mohou nakupující posadit, zatímco na kovovém stolku před nimi stojí vystavené láhve prodávané whiskey. Dominuje mu velký dřevěný sud, ve kterém nápoj mnoho let zraje. „Velmi dobře se u zákazníků osvědčuje i vizuál destilérky, kde se světoznámá whiskey vyrábí. Překrývají ji okenními rámy, takže to vypadá, že nakupující má z baru výhled skrze okno rovnou na irskou výrobnu. To evokuje pocit, že se nachází přímo na místě,“ dodává Eva Perglová.

-stk-